Sikre sportszoner hjælper skadede veteraner

DIF Soldaterprojekt har med succes etableret 32 safe zones landet over. Her hjælpes fysisk og psykisk skadede veteraner videre i livet via sport og fællesskaber. Tirsdag den 18.8 trænede forsvarsminister Trine Bramsen med en gruppe veteraner i en safe zone i Fredericia.
18. aug 2020
DIF Soldaterprojekt har med succes etableret 32 safe zones landet over. Her hjælpes fysisk og psykisk skadede veteraner videre i livet via sport og fællesskaber. Tirsdag den 18.8 trænede forsvarsminister Trine Bramsen med en gruppe veteraner i en safe zone i Fredericia.

Gennem de seneste ni år har DIF Soldaterprojekt hjulpet psykisk og fysisk skadede veteraner til et bedre liv via idræt, fællesskaber og ikke mindst fysisk aktivitet i trygge omgivelser.

Især de såkaldte safe zones har vist sig at være et succesrigt redskab i bestræbelserne på at hjælpe veteranerne. DIF Soldaterprojekt har placeret 32 safe zones landet over, hvor psykisk og fysisk skadede veteraner i trygge rammer kan dyrke forskellige idrætsgrene sammen i et stærkt forankret fællesskab med lokale instruktører. Inden udgangen af 2020 findes der 37 safe zones fordelt rundt i landet

Forsvarsminister Trine Bramsen besøgte tirsdag 18.8 en gruppe sårede veteraner i et safe zone-tilbud under DIF Soldaterprojekt. Det foregik på Ryes Kaserne i Fredericia.

”Når veteranerne mødes her, er det omkring et fællesskab, de kender. De føler sig hjemme og kan sammen bruge idrætten til at få et mentalt overskud. Jeg har kun rosende ord til DIF for at bygge det her projekt op. Jeg tror på, at idrætten og de fællesskaber, som idrætten skaber, kan noget særligt,” siger forsvarsminister Trine Bramsen.

I en kvalitativ analyse fra Veterancentrets evaluering af DIF Soldaterprojekt understreges det, at det har en stor betydning for såvel den skadede veteran, som dennes familie, at veteranen kan deltage i DIF Soldaterprojekts trygge sociale idrætsfællesskaber, hvor veteraner med eller uden ord forstår hinanden.

”Vores safe zones er en succes, fordi der fra såvel frivillige, som ansatte i DIF Soldaterprojekt bliver lagt et ekstraordinært stort stykke arbejde i at motivere de skadede veteraner og deres familier. Herudover er vores safe zones helt specielle i den forstand, at det er idrætstilbud, hvor der er langt mere fokus på de personlige udfordringer, historier og sejre. Her er indsatsen håndholdt i et trygt miljø,” siger projektleder i DIF Soldaterprojekt, Rune Oland Tanggard. Han glæder sig over dagens besøg af forsvarsministeren:

”Besøget fra Trine Bramsen gav os mulighed for at vise forsvarsministeren en vigtig del af vores arbejde med de hårdest ramte veteraner, nemlig at skabe en tryg overgang fra sofaens isolation til det frivillige foreningsfællesskab. Et fællesskab, der kan flytte den her gruppe på deres rejse fra udsat til inkluderet i det danske samfund.”

Yderligere information:
Rune Oland Tanggard, projektleder, DIF Soldaterprojekt, mobil 27 49 49 50