Faaborg-Midtfyn Kommune går med i historisk partnerskab

5200 flere borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune skal være regelmæssigt aktive, og foreningerne i kommunen skal have 2600 flere idrætsaktive medlemmer. Det er den overordnede målsætning for den 5-årige aftale, som Faaborg-Midtfyn Kommune netop har indgået med Bevæg dig for livet. Kommunen er den 22. kommune, der er gået med i en aftale om at sikre flere aktive borgere.
20. aug 2020
5200 flere borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune skal være regelmæssigt aktive, og foreningerne i kommunen skal have 2600 flere idrætsaktive medlemmer. Det er den overordnede målsætning for den 5-årige aftale, som Faaborg-Midtfyn Kommune netop har indgået med Bevæg dig for livet. Kommunen er den 22. kommune, der er gået med i en aftale om at sikre flere aktive borgere.

Faaborg-Midtfyn Kommune skriver sig nu ind i den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie, når kommunen indgår i Bevæg dig for livet. Aftalen er et samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI, hvor aftaleparterne forpligter sig til at lave en struktureret indsats, som får borgerne i kommunen op af stolen og ud i idrætslivet.

For at opnå målsætningen er der i aftalen fremlagt flere målgrupper og områder, som hver især skal bidrage til at opnå den ambitiøse målsætning. Et af disse områder er bl.a. naturen som bevægelsesrum, som ifølge borgmester Hans Stavnsager falder helt i tråd med kommunens allerede eksisterende aktiviteter og med udviklingsstrategien:

”I en kommune som Faaborg-Midtfyn er det helt oplagt, at vi bruger naturen som bevægelsesrum. Vi har bakker og bjerge, hvor man kan få pulsen op til fods, vi har hav og søer til alle typer af vandsport, og vi har kilometervis af både vandre-, mountainbike- og cykelstier, som bare venter på at blive brugt. Mit håb er, at vi i fællesskab med foreninger og andre aktører får en masse aktiviteter i gang, så flere borgere kommer ud og får rørt sig. De borgere, som har forskellige udfordringer i forhold til en aktiv hverdag, skal have et særligt fokus, så vi hjælper dem godt ind i de aktive fællesskaber”, siger borgmester Hans Stavnsager.

Faaborg-Midtfyn Kommune får førertrøjen på
DIF og DGI ser også gode muligheder for, at Faaborg-Midtfyn Kommune kan understøtte den overordnede vision om at gøre Danmark til den mest idrætsaktive nation i verden

”DGI og DIF byder Faaborg-Midtfyn Kommune velkommen som visionskommune, hvor de sammen med mere end 20 andre kommuner får førertrøjen på i forhold til at gøre endnu flere danskere aktive. Kommunen er præget af en fantastisk natur, stærke foreninger og en proaktiv kommunal tankegang, hvilket giver et rigtigt godt grundlag for at nå de fastsatte målsætninger,” siger Per Nedergaard Rasmussen, leder af den kommunale enhed i Bevæg dig for livet.

Fakta om Bevæg dig for livet-samarbejdet:

                          Bevæg dig for livet er et partnerskab mellem Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI med støtte fra TrygFonden og Nordea-fonden.

                          Målsætningen med Bevæg dig for livet er, at Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025.

                          Faaborg-Midtfyn Kommune bliver med visionsaftalen Bevæg dig for livet-visionskommune med en 5-årig aftale i perioden 2020-2025. Læs mere om visionsaftalen her. https://www.fmk.dk/om-kommunen/sammen-om-udvikling-i-faaborg-midtfyn/bevaeg-dig-for-livet-faaborg-midtfyn/

                          Du kan læse mere om Bevæg dig for livet her: https://www.bevaegdigforlivet.dk/bevaeg-dig-for-livet/om-bevaeg-dig-for-livet