PRM: Spidserne hyldede Gellerup-klub

Fodboldklubben ACFC har som den eneste klub været med i alle de 10 år, hvor DBU Get2 Fodboldskoler er blevet afviklet. Det blev torsdag fejret på kunstgræsbanen i Gellerupparken, hvor både DBU’s formand og Aarhus’ borgmester takkede klubben for indsatsen.
2. jul 2020
Fodboldklubben ACFC har som den eneste klub været med i alle de 10 år, hvor DBU Get2 Fodboldskoler er blevet afviklet. Det blev torsdag fejret på kunstgræsbanen i Gellerupparken, hvor både DBU’s formand og Aarhus’ borgmester takkede klubben for indsatsen.

I år fejrer de særlige DIF Get2 Fodboldskoler 10-års jubilæum. 21 skoler finder sted i landets udsatte boligområdet med i alt 1.375 børn. Begge dele er rekord, men kun én klub har været med hele vejen, siden de første skoler blev afviklet i 2011 – ACFC fra Gellerup i den vestlige del af Aarhus.

Det blev torsdag fejret med kage til alle 105 deltagende børn og besøg fra fodboldens førstemand, DBU’s formand Jesper Møller, og Aarhus’ førstemand, borgmester Jacob Bundsgaard.

”ACFC har været en vigtig del af den forandringsproces, området har været igennem, hvor det er blevet mere integreret i resten af Aarhus. I Gellerup er det svært at holde fast i de frivillige kræfter, men ACFC er lykkedes med at skabe gode rammer for børnene, og jeg har altid været helt tryg ved at lægge opgaver i hænderne på klubben og dens frivillige,” siger Jacob Bundsgaard om dagens fødselar.

Store forandringer på 10 år

For 10 år siden var Afif Abdallah formand for ACFC, og det er han også i dag. Men der er sket meget, siden klubben for første gang afviklede en DBU Get2 Fodboldskole.

”Tiden er gået stærkt, men der er alligevel sket meget. Vi har udviklet os som klub og skabt en god organisering. Dengang løb jeg rundt for at nå det hele, men i dag kan jeg stille og rolig gå rundt og snakke med gæsterne, fordi der nu er så mange frivillige, som alle udfører et stort arbejde,” siger Afif Abdallah, der peger på en anden kæmpe forskel på dengang og nu.

”De første to år havde vi nul piger på fodboldskolen. I dag er næsten halvdelen af de 105 deltagere piger, og det selvom vi i år slet ikke har gjort noget særligt for at rekruttere piger. Det er en utrolig vigtig udvikling for klubben og for området,” siger Afif Abdallah.

ACFC har hele vejen været støttet af DIF’s særlige indsats for at støtte idrætsforeninger i landets udsatte boligområder, DIF get2sport. Preben Astrup, der er ansvarlig for DIF get2sport-indsatsen i Jylland og Fyn, har rosende ord til jubilaren.

”Boligområder som Gellerup drukner nærmest i børn, der har brug for sunde fællesskaber, men det er vanskelig at drive en frivillig forening i disse områder. Men Afif og ACFC har lysten, ressourcerne og evnen til at organisere frivilligheden. Det er et konstant arbejde, for klubben mister også mange af sine frivillige til andre klubber, fordi de er så dygtige. Men klubben formår hele tiden at finde nye kræfter til at tage over, og den spiller en meget vigtig rolle for området,” siger Preben Astrup.

Som den eneste klub i Danmark afholder ACFC i år to DBU Get2 Fodboldskoler – i uge 27 og uge 35.

Billedtekst (fra venstre): Socialdemokratiets børneordfører, Jens Joel, DBU-formand, Jesper Møller, formand for ACFC Afif Abdallah og frivillig i ACFC Abu Bilal.

Billeder er til frit redaktionelt brug. Fotocredit: DIF

 

OM DBU GET2 FODBOLDSKOLER:

Et samarbejde mellem DIF, DBU og lokale fodboldklubber om at aflaste de frivillige kræfter og give børn og unge i udsatte boligområde mulighed for at deltage på fodboldskoler. Deltagerne betaler i modsætning til de klassiske fodboldskoler kun et symbolsk beløb.

 

OM DIF GET2SPORT:

DIF’s særlige indsats for at sikre et velfungerende idrætsforeningsliv i udsatte boligområder. DIF get2sport aflaster de frivillige kræfter, så de kan koncentrere sig om træningen og klubdriften i stedet for at sande til i praktiske og sociale problemer. DIF get2sport samarbejder pt. med 60 foreninger i 50 udsatte boligområder i 25 forskellige kommuner og får støtte fra satspuljemidlerne (udløber i 2021) og TrygFonden.


DBU GET2 FODBOLDSKOLER I 2020:

Uge 27: Ishøj IF, Høje Taastrup Idrætsforening/TG80, ACFC (Gellerup)

Uge 28: Nakskov FC, AaB

Uge 29: AIF/BS72 (Albertslund), Haderslev FK, Esbjerg IF 92

Uge 31: NFC/Toreby (Lolland Falster), Høje Kolstrup B 81 (Aabenraa)

Uge 32: Hundige Boldklub, Union/Brønshøj, Holbæk BI, Hasle BK, ACFC (Gellerup), Munkevængets F & I, B1909 (Vollsmose), FC Nørremarken (Vejle), Randers KFUM

Uge 35: Viby IF, B52 Aalborg