Skadede soldaterveteraner inviteres på familiecamp

I uge 28 inviteres skadede veteraner og deres familier ud i naturen, når DIF Soldaterprojekt og Solaris Gruppen fra Det Danske Spejderkorps afholder familiecamp med idræts- og friluftsaktiviteter for børn, unge og voksne.
1. jul 2020
I uge 28 inviteres skadede veteraner og deres familier ud i naturen, når DIF Soldaterprojekt og Solaris Gruppen fra Det Danske Spejderkorps afholder familiecamp med idræts- og friluftsaktiviteter for børn, unge og voksne.

Friluftswellness, bagning over bål, bueskydning og Stand Up Paddle.

Programmet spænder vidt, når DIF Soldaterprojekt og frivillige fra spejderbevægelsen inviterer skadede veteraner og deres familier på sommerferie i naturen.

Mere end 130 børn, unge og voksne er tilmeldt campen, der foregår fra den 5.-9. juli på Paradislejren ved Silkeborg. Med udgangspunkt i de skadede veteraners erfaring med naturen som en tryg og velkendt ramme, har familiecampen fokus på ro, fællesskab og nærvær.

”For mange veteraner er naturen et trygt miljø, som de er blevet fortrolige med gennem soldaterlivet. På familiecampen kan veteranerne sætte de evner i spil på en hyggelig og tryg måde, og derved optræde som rollemodeller for deres familier – især børnene,” siger projektleder Rune Oland Tanggaard fra DIF.

Familiecampen byder dels på friluftsaktiviteter med høj puls såsom Stand Up Paddle, træklatring og combat archery, men også på mere afslappende aktiviteter som friluftswellness, brætspil og en stille kanotur. Derudover har veteranerne mulighed for at stikke af med deres partner på date og nyde lidt kærestetid, mens projektets frivillige ser efter ungerne.

”Det er andet år i træk, Solaris er med til at afholde denne familiecamp, og teamet har glædet sig rigtig meget. Tilbagemeldingerne sidste år var overvældende. Det er enormt givende at hjælpe disse familier til en sommerferie, de ikke kan skabe for sig selv. Vores erfaringer med friluftsliv og lejrliv kombineret med DIF’s erfaring med idræt, giver deltagerne en god kombination af frihed og faste rammer samt ro og aktivitet. Vores primære sigte er at give de deltagende børn og unge mulighed for at møde ligesindede, samt at de oplever begge forældre som rollemodeller,” siger Bente Bødker Jensen, en af projektlederne fra Solaris gruppen.

Campen lægger stort fokus på at understøtte fællesskaber på tværs af familierne, så både børn, unge, pårørende og veteraner oplever, at de ikke står alene med deres daglige udfordringer. Og netop fællesskab gennem fælles oplevelser er et omdrejningspunkt i foreningslivet.

”En vigtig del af det, som både idrætten og spejderbevægelsen tilbyder, er meningsfulde fællesskaber, der opstår rundt om aktiviteterne. Det er derfor også et element, vi har fokus på – både generelt i DIF Soldaterprojekt og specifikt på familiecampen,” siger Rune Oland Tanggaard fra DIF.

Det er anden gang, Solaris-gruppen og DIF Soldaterprojekt samarbejder om en familiecamp for skadede veteraner og deres familier. 

Fakta:

  • Familiecampen afholdes den 5.-9. juli på Paradislejren ved Silkeborg (adresse:Paradisvejen 62, Virklund , 8600 Silkeborg.

  • Deltagelse er fortrinvis for psykisk skadede veteraner, der deltager med deres familie.

  • Udover teamet forventes mere end 130 børn, unge og voksne at deltage.

  • Familiecampen er skabt i samarbejde mellem DIF Soldaterprojekt og Solaris gruppen. Læs mere på difsoldaterprojekt.dk.

  • Familiecampen er støttet af midler fra TrygFonden.

Kontakt:
Pressen er velkommen på lejren.

Henvendelse vedr. de deltagende veteraner:
Andreas Carlsen, DIF Soldaterprojekt, mobil 21 46 68 62, acn@dif.dk

Henvendelse vedr. lejrliv og praktiske forhold:
Richard Engelholm, Solaris, mobil 61 62 54 00, r.engelholm@gmail.com