Fem minutter med en ildsjæl: Ole Thomsen styrer

Cykelentusiasten Ole Thomsen har som bestyrelsesmedlem og træner været med til at rykke Billund Cykel Motion tilbage i stærkere sociale fællesskaber.
16. jun 2020
Cykelentusiasten Ole Thomsen har som bestyrelsesmedlem og træner været med til at rykke Billund Cykel Motion tilbage i stærkere sociale fællesskaber.

”Idrætslivet er noget, som jeg altid har brugt meget tid på. Siden jeg var 13 år gammel, har jeg trænet fodbold, og da jeg slap fodbolden i en alder af 38, begyndte jeg at cykle. Det har jeg gjort i 10 år nu.”

”Efter jeg var begyndt at cykle, tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne melde mig ind i bestyrelsen i Billund Cykel Motion og få sat noget i gang, som jeg tænkte kunne blive godt. Det er fire år siden, jeg blev medlem af Billund Cykel Motions bestyrelse, og der er sket rigtig meget siden.”

”Det sociale manglede, dengang jeg startede i klubben. Men nu er vores klub blevet mere sammentømret. Det øgede engagement er et resultat af, at vi i bestyrelsen har
haft et større fokus på at udvikle det sociale aspekt i klubben. Vi går op i at få folk til at være en del af Billund Cykel Motion - i stedet for at folk bare dukker op, cykler og tager hjem igen.”

”Af alt det, som jeg laver i klubben, så brænder jeg især for arbejdet med de unge mennesker. Jeg kører også med voksne og er vild med det, men de kan jo ligesom godt passe sig selv. Det er sjovere med de unge.”

”Vi har i klubben længe gerne villet have en mountainbikebane tættere på byen og vores medlemmer. Så vi fandt et perfekt skovområde i Billund, og nu efter 14 måneder har
vi endelig taget de første spadestik til en ny klubbane. Og her har det nye sammenhold i klubben virkelig vist sit værd. Folk har været fantastiske til at bakke op."

”Under corona har vi fundet ud af, at det faktisk er fint at træne i mindre grupper. I bestyrelsen besluttede vi, at vi kun ville køre seks til otte mand, selvom vi i princippet må være 10 samlet. Vi ville gerne teste formatet nu, hvor vi havde muligheden, og det har fungeret rigtig godt. De mindre hold betyder, at folk passer bedre sammen i forhold til tempo, kondition osv. Så vi har snakket om, at vi skulle blive ved sådan her på den anden side af corona.”

”Det sociale har selvfølgelig lidt under lockdown i coronaperioden. Normalt tager næsten hele klubben sammen ud til løb, eller også er vi 25 mand, der cykler en tur sammen i skoven. Den slags kan vi selvsagt ikke gøre lige nu, og dét savner jeg. Men vi hygger da i de små grupper, vi må være.”

”En anden positiv ting ved corona har været, at folk har fået mere tid, hvilket har resulteret i, at vi fik bygget vores mountainbikespor på bare én weekend."

”At jeg er selvstændig giver mig en fleksibel hverdag, som passer godt til mit engagement i klubben. Jeg kan tage fri klokken 15 og cykle med ungerne klokken 16. Det betyder også, at jeg kan hjælpe og være der på nogle tidspunkter, hvor andre måske ikke har mulighed for at træde til. På det punkt er jeg enormt privilegeret.”

”I fremtiden ser jeg Billund Cykel Motion vokse - især på børne- og ungeområdet. Man ser flere og flere motionister på vejene i dagens Danmark. Jeg håber meget på, at vi i fremtiden kan få lov til at afholde et stort mountainbikeløb for børn og voksne, så den udfordring tænker jeg meget over for tiden.”

”Jeg har aldrig dage, hvor jeg synes, det er træls at være frivillig. Det mener jeg virkelig. Men hvis jeg er kaptajn eller vejviser på en dag med dårligt vejr, og ingen derfor
møder op til turen, så kan det godt være øv. Men det er aldrig træls.”

BLÅ BOG

Navn: Ole Thomsen
Stilling: Selvstændig murer
Frivillig: Bestyrelsesmedlem
og træner i Billund Cykel Motion
Detaljen: Var nomineret til Årets Energibundt 2019 af DIF og Ørsted.


Læs andre artikler fra magasinet Idrætsliv her