Livligt årsmøde i DIF efter tung corona-periode

Kåring af Årets Specialforbund 2020, vedtagelse af revision af matchfixingregulativet, godkendelse af DIF’s kommende politiske retning, store roser fra kulturminister Joy Mogensen og valg til diverse bestyrelsesposter. DIF’s årsmøde 2020 blev afviklet lørdag den 20.6 i Idrætten Hus.
20. jun 2020
Kåring af Årets Specialforbund 2020, vedtagelse af revision af matchfixingregulativet, godkendelse af DIF’s kommende politiske retning, store roser fra kulturminister Joy Mogensen og valg til diverse bestyrelsesposter. DIF’s årsmøde 2020 blev afviklet lørdag den 20.6 i Idrætten Hus.

Et sort og nærmest absurd forår i coronaens tegn blev rundet af for DIF-idrætten ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde lørdag den 20.6 i Idrætten Hus. Et årsmøde, der af gode grunde så tilbage på en utrolig turbulent periode i dansk idræt, men også et årsmøde, der skal lægge rammerne for udviklingen af dansk idræt efter coronakrisen i de kommende fire år.

På årsmødet blev DIF’s nye politiske program behandlet og vedtaget.

I det nye politiske program for DIF 2021-2024 er målsætninger blandt andet:
1) DIF skal være verdens bedste sted at være frivillig.
2) DIF skal være Danmarks vigtigste organisation for børn.
3) DIF skal mindske idrættens klima- og miljøaftryk.

”Jeg er stolt over vores ambitiøse politiske program, for vi ønsker ikke blot at udvikle foreningsidrætten i Danmark. Vi går endnu videre og tager samfundsansvar på flere områder og har en social rolle i forhold til udsatte danskere,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

Stolt formand
I sin årsmødetale lagde Niels Nygaard ikke skjul på, at han er yderst tilfreds med, hvordan landets foreninger, forbund og frivillige har ageret under corona-krisen.

”De seneste fire måneder har uden sammenligning været den mest kritiske situation, idrætten har stået i gennem mine mere end 30 år som henholdsvis forbundsformand, bestyrelsesmedlem og formand for DIF. Men jeg er stolt over, hvor ansvarsfuldt og disciplineret vores 62 forbund, 9.000 foreninger og næsten en halv million frivillige har ageret – også selvom nedlukningen har været hård og har haft store konsekvenser,” lød det fra Niels Nygaard:

Ros var der også til idræts- og foreningsdanmark fra kulturminister Joy Mogensen:

”I gik forrest uden at kny. Faktisk kunne I meget hurtigt have taget patent på ordet samfundssind. En stor og dybfølt tak på vegne af regeringen,” lød det fra Joy Mogensen.

Kamp mod matchfixing styrket
På årsmødet blev det også besluttet af DIF’s repræsentantskab at styrke kampen mod matchfixing. Et højere sanktionsniveau, der følger de internationale domme, er et af værktøjerne, der skal være med til at bremse matchfixing

”Matchfixing er den største trussel mod sporten. Vi var i 2013 det første forbund i verden, der indførte regler på tværs af idrætten på matchfixingområdet. Derfor har vi gjort os en masse erfaringer siden, og vi føler, at tiden er moden til, at vi skal opdatere vores regelsæt, så den matcher trusselsbilledet og alvoren,” siger Poul Broberg, der er chef for Public Affairs i DIF og leder af matchfixingsekretariatet.

Bestyrelsesvalg
DIF’s årsmøde 2020 bød naturligvis også på valg til diverse tillidsposter.

Hans Natorp og Thomas Bach blev genvalgt som næstformænd i DIF. Ligeledes blev Bent Clausen, Franz Hammer og Anne-Mette Binder genvalgt til bestyrelsen, mens Kenneth Plummer blev valgt som nyt medlem af DIF’s bestyrelse.

”Siden jeg som dreng dyrkede håndbold, atletik, fodbold og tennis har idræt haft en enorm betydning for mig personligt, og det er min klare overbevisning, at den organiserede idræt er den vigtigste institution i det danske samfund,” lød det fra Kenneth Plummer.

Hæder til forbund
Endelig var der på DIF’s årsmøde også uddeling af diverse priser. Bueskydning Danmark blev kåret til Årets Specialforbund 2020, mens Triatlon Danmark og Dansk Automobil Sports Union fik det prestigefyldte miljøstempel ’Grønt Forbund’.

Yderligere kommentarer:
Niels Nygaard, formand for DIF, 20 73 71 12

Foto til fri afbenyttelse i redaktionel sammenhæng: Lars Møller