DIF skal være Danmarks vigtigste børneorganisation

DIF’s repræsentantskab har vedtaget et nyt politisk program, hvor hjørnestenene er, at DIF i de kommende fire år vil fokusere på børnene, tage samfundsansvar og styrke foreningslivet.
20. jun 2020
DIF’s repræsentantskab har vedtaget et nyt politisk program, hvor hjørnestenene er, at DIF i de kommende fire år vil fokusere på børnene, tage samfundsansvar og styrke foreningslivet.

DIF skal være verdens bedste sted at være frivillig. DIF skal være Danmarks vigtigste organisation for børn. Og DIF skal mindske idrættens klima- og miljøaftryk.

Sådan lyder blot tre ud af en længere række ambitiøse målsætninger, som blev vedtaget på DIF’s årsmøde i dag i Idrættens Hus i Brøndby.

”Jeg er stolt over vores ambitiøse politiske program, for vi ønsker ikke blot at udvikle foreningsidrætten i Danmark. Vi går endnu videre og tager samfundsansvar på flere områder og har en social rolle i forhold til udsatte danskere,” siger Niels Nygaard, der er formand for DIF. Han fortsætter:

”Udover fortsat at have fokus på dansk elite- og breddeidræt ønsker vi helt konkret at være Danmarks vigtigste børneorganisation. Det skal blandt andet ske ved et øget fokus på bevægelse i skoler og daginstitutioner, ved at udvikle nye idrætstilbud til og ikke mindst sammen med børnene samt ved at sikre sunde og ambitiøse talentmiljøer. Desuden skal DIF-idrætten være verdens bedste sted at være frivillig. Det skal for eksempel ske gennem anerkendes og ved at gøre det meningsfuldt og overskueligt at være en af vores 470.000 frivillige.”

DIF’s nye politiske program løber fra 2021 til 2024 med en vision om, at idræt skal have en markant plads hos alle danskere gennem hele livet – i fællesskaber og gennem oplevelser, der begejstrer og samler Danmark.

Det var DIF’s repræsentantskab bestående af 62 specialforbund, som vedtog DIF’s nye politiske program. Det skete på DIF’s årsmøde med tilstedeværelse af blandt andre kulturminister Joy Mogensen.

Yderligere kommentarer:
Niels Nygaard, formand for DIF, 20737112

Foto til fri afbenyttelse i redaktionel sammenhæng: Lars Møller