Idræt skal hjælpe Københavns skadede veteraner

Københavns Kommune vil bruge idrætten til at hjælpe skadede veteraner til en bedre tilværelse. Derfor har Københavns Kommune netop indgået samarbejde med DIF Soldaterprojekt.
19. jun 2020
Københavns Kommune vil bruge idrætten til at hjælpe skadede veteraner til en bedre tilværelse. Derfor har Københavns Kommune netop indgået samarbejde med DIF Soldaterprojekt.

Psykisk og fysisk skadede veteraner skal hjælpes til at få en bedre tilværelse via idræt og fællesskaber. Det er målsætningen i en ny samarbejdsaftale, som DIF Soldaterprojekt og Københavns Kommune har indgået.

Konkret skal det nye samarbejdsprojekt skabe forudsætningerne for, at veteranerne over tid kan indgå i den almindelige foreningsidræt i veteranens nærområde i hovedstadsområdet. Dette sker ved først at etablere platforme, hvor veteraner i mindre og trygge rammer kan motiveres til at komme i gang med idræt og fællesskab i såkaldte Safe Zones.

Gennem de sidste ni år har DIF Soldaterprojekt hjulpet psykisk og fysisk skadede veteraner til et bedre liv via idræt, fællesskaber og ikke mindst fysisk aktivitet i trygge omgivelser. Projektet bliver nu en vigtig del af København Kommunes veteranindsats.

”Jeg er både stolt af og glad for at skrive under på samarbejdsaftalen mellem DIF Soldaterprojekt og Københavns Kommune. For skadede veteraner kan arbejde og uddannelse synes langt væk. Men idræt kan være et godt skridt på vejen. For idræt er ikke bare motion. Det er fællesskab, netværk, kammeratskab, succesoplevelser og livskvalitet gennem bevægelse. Jeg håber, at idrætten vil rykke noget for veteranerne i vores by. At det vil give dem mod på at møde verden og tage del i det samfund, de har kæmpet så hårdt for at beskytte,” siger Cecilie Lonning-Skovgaard, borgmester i KBH’s beskæftigelses- og integrationsforvaltning.

I DIF er man glad for veteransamarbejdet med hovedstadskommunen.

”Vi ser frem til samarbejdet med Københavns Kommune, og vi glæder os til sammen at udvikle og tilbyde Københavns skadede veteraner en masse gode frirum med idrætstilbud, hvor veteranerne kan udvikle sig og forhåbentligt på sigt også blive en del af Københavns pulserende foreningsliv,” siger DIF’s næstformand, Hans Natorp.

Resultaterne i DIF Soldater har været overbevisende, og senest viser en evaluering af projektet, at DIF Soldaterprojekt har fået et stort flertal af de deltagende skadede veteraner til at opnå større livslyst og et lysere syn på fremtiden.

Samarbejdet mellem Københavns Kommune og DIF Soldaterprojekt markeres fredag den 19. juni, hvor seks psykisk skadede veteraner har inviteret borgmester Cecilie Lonning-Skovgaard ud og stå på SUP-board i havnen til en snak om livet som såret veteran og værdierne ved idræt.

Arrangementet foregår 19.6 kl. 11.00 på bådbroen ved Halvtolv 31-25, 1436 Kbh K.

Pressen er meget velkommen.

Kontakt:
Borgmester Cecilie Lonning-Skovgaard via pressechef Claus Bøggild, mobil 22828437.

Hans Natorp, næstformand i DIF, 31 44 40 15.