Niels Nygaard er midlertidig præsident for de Europæiske Olympiske Komitéer

Præsidenten for de Europæiske Olympiske Komiteer (EOC), Janez Kocijancic, døde mandag efter længere tids sygdom. DIF-formand Niels Nygaard overtager som ’acting EOC-president’.
5. jun 2020
Præsidenten for de Europæiske Olympiske Komiteer (EOC), Janez Kocijancic, døde mandag efter længere tids sygdom. DIF-formand Niels Nygaard overtager som ’acting EOC-president’.

Det var med stor sorg, at Danmarks Idrætsforbund modtog nyheden om EOC-præsident Janez Kocijancics død i mandags. Den 78-årige slovener blev valgt som EOC-præsident i 2017, hvor Niels Nygaard ved samme lejlighed fik titlen som vicepræsident. Ifølge EOC’s vedtægter overtager vicepræsidenten, Niels Nygaard, nu posten som ’acting president’ i indeværende valgperiode, der løber til november 2021.

EOC er en sammenslutning af de europæiske olympiske komitéer og står blandt andet bag European Games og de europæiske ungdoms-OL’er.

”Jeg er meget ked af Janez død. Jeg har kendt ham i mange år, og selvom vi ikke altid var enige om alle beslutninger, så berører hans dødsfald mig dybt,” siger Niels Nygaard og fortsætter:

”Jeg går ydmygt til opgaven som EOC-præsident og vil i første omgang have fuldt fokus på at få de europæiske olympiske komitéer på fode igen. Mange er hårdt ramte af coronakrisen, så mit arbejde kommer blandt andet til at bestå i at skaffe midler fra EU’s hjælpepakker.”

Selvom det er på en kedelig baggrund, at Niels Nygaard bliver midlertidig EOC-præsident, så lægger han ikke skjul på, at det længe har været et mål for ham at blive valgt til den europæiske toppost. Han forventer derfor også at stille op til EOC-præsidentvalget i november 2021 med en særlig ambition for øje:

”I EOC vil jeg have stort fokus på ordentlighed og åbenhed som centrale nøgleord. Jeg har altid sagt, at man ikke får meget ud af at stå og råbe udefra. Man skal vælges ind, hvor beslutningerne tages, og derfra søge at ændre på tingene. Det får jeg nu for alvor muligheden for,” slutter den nye danske EOC-præsident.

DIF har i en årrække arbejdet målrettet på at få danskere valgt ind i internationale idrætsforbund og arbejdsgrupper for at kunne præge udviklingen indefra. Dette arbejde har blandt andet ført til, at Danmark i dag har præsidentposterne i blandt andet det internationale badmintonforbund og den internationale sejlunion samt en lang række poster i andre internationale idrætsorganer.

Niels Nygaard har tidligere annonceret, at han stopper som DIF-formand til maj 2021. EOC-præsidentposten, der er ulønnet, får ingen betydning for hans virke som DIF-formand. Frem til hans fratrædelse i DIF vil han bære begge formandskasketter – både for EOC og DIF.

Niels Nygaard har været formand for DIF siden 2007 og vicepræsident for EOC siden 2017.

For yderligere kommentarer:

Niels Nygaard, formand for DIF og præsident for EOC, 20737112, nny@dif.dk