Så er retningslinjerne klar

DIF, DGI og Firmaidrætten har færdiggjort sine retningslinjer til foreningerne. Dermed kan foreningerne nu sætte gang i indendørs idræt, og det er igen muligt at spille eksempelvis fodboldkampe.
7. jun 2020
DIF, DGI og Firmaidrætten har færdiggjort sine retningslinjer til foreningerne. Dermed kan foreningerne nu sætte gang i indendørs idræt, og det er igen muligt at spille eksempelvis fodboldkampe.

I weekenden besluttede folketingets partier, at forbuddet med indendørs idræt skulle ophæves. Natten til mandag kom så kulturministeriets retningslinjer, og med baggrund i dem, har DIF, DGI og Firmaidrætten opdateret sine egne retningslinjer. Dermed er det nu endegyldigt givet grønt lys til foreningerne til at sætte gang i indendørs idrætsaktiviteter.

Se DIF, DGI og firmaidrættens retningslinjer

”Det her er en milepæl for foreningsidrætten og for den fysiske aktivitet i Danmark. Jeg vil gerne takke foreningerne for deres tålmodighed og disciplinerede adfærd. Det har været afgørende for, at politikerne har lyttet til os og i sidste ende fremrykket genåbningsplanen for idrætten. Nedlukningen har været brutal for idræts-Danmark - både mentalt, fysisk og økonomisk. Derfor glæder jeg mig enormt over, at der nu også kommer liv i de indendørs idrætsarenaer i hele Danmark,” siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør for Danmarks Idrætsforbund.

Ud over tilladelsen til udendørs idræt er forsamlingsforbuddet også blevet ændret, så grænsen ikke længere går ved 10 personer, men ved 50 personer. Det gør livet langt nemmere for idrætsforeningerne. Desuden er det nu tilladt at afvikle kampe og ikke kun træning, ligesom klubhuse og omklædningsfaciliteter igen kan benyttes.

At foreningerne kan komme i gang med jeres aktiviteter, forudsætter naturligvis, at der er adgang til faciliteterne. Vi opfordrer derfor vores foreninger til at være i dialog med kommunerne om praktikken og til at lave lokale aftaler om fx åbning, indretning og rengøring, så det hele sker på forsvarlig vis.

Derudover vil en række specialforbund komme med supplerende og idrætsspecifikke anbefalinger. Vi opfordrer derfor til, at vores foreninger orienterer sig i eventuelle udmeldinger fra deres forbund.

Endnu er de endelige retningslinjer for sommeraktiviteter ikke kommet fra Kulturministeriet, men vi forventer, at de offentliggøres meget snart.

Yderligere information

Som normalt kan foreninger kontakte deres specialforbund for mere idrætsspecifikke retningslinjer. 

  • Derudover findes der en række nyheder og information om corona og idræt, hvis I scroller lidt ned på forsiden af www.dif.dk 
  • Derudover gives der svar på en række spørgsmål på www.dif.dk/corona
  • Myndighedernes råd og retningslinjer findes på www.coronasmitte.dk