Kreativiteten i idrætsforeningerne blomstrer under coronakrisen

En af foreningslivets største styrker er fællesskabet – et fysisk fællesskab, hvor man mødes og træner, griner og hygger sig sammen. Nu skal vi holde afstand, klubber og sportsaktiviteter er lukket ned, og fællesskabet i den vante form er udfordret. Heldigvis er kreativiteten stor i vores idrætsforeninger.
16. apr 2020
En af foreningslivets største styrker er fællesskabet – et fysisk fællesskab, hvor man mødes og træner, griner og hygger sig sammen. Nu skal vi holde afstand, klubber og sportsaktiviteter er lukket ned, og fællesskabet i den vante form er udfordret. Heldigvis er kreativiteten stor i vores idrætsforeninger.

Årets medlemstal er historisk høje med knap 2 mio. medlemmer samlet set i hele DIF-idrætten. Medlemmer, som vi alle ønsker at fastholde – også efter coronakrisen.

Ude i idrætsforeningerne er der mange gode bud på, hvordan fællesskabet og kontakten til medlemmerne kan fastholdes – også selvom det må ske på afstand. 

Facebook bruges flittigt til at holde gang i idrætsfællesskabet hver for sig
Det er et oplagt sted at fastholde kontakten til medlemmerne. Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænser.
I Dansk Curling Forbund har de under overskriften: Vi savner curling – og det gør I sikkert også - opfordret deres medlemmer til at uploade et billede eller en video af deres bedste curling-minde.

Andre idrætter afholder små ugentlige eller daglige konkurrencer, inviterer klubkammeraterne til et kig hjemme i stuerne – eller skåler sammen på virtuelle hyggeaftener via Messenger-grupper.

Øresund Tennis sender daglige træningsprogrammer via Facebook
Med de faste rammer for træning sat ud af spil, kan træningen let blive kedelig og ensformig – specielt hvis man selv skal sammensætte sit træningsprogram. Derfor hjælper flere foreninger deres medlemmer med daglige træningsprogrammer på deres Facebookside. Se bl.a., hvordan Øresund Tennis har grebet det an med daglige træningsprogrammer.Sjørring Bordtennisklub laver tekniktræning på Facebook
I Sjørring Bordtennisklub har de udnyttet coronatiden til at sætte fokus på simple teknik-øvelser, der kan udføres hjemme i stuen. ”Hjemmemærker” kalder de det – se bronze hjemmemærket her

GymDanmarks Facebookside udgiver korte træningsvideoer
Her kan man bl.a. udnytte ventetiden til med at få styr på sin håndstandsteknik godt hjulpet på vej af landstræner, Søren Hangaard Pedersen fra Roskilde TeamGym.Online DM
Den 12. april fik Taekwondo-klubber landet over mulighed for at deltage i det første danske online mesterskab i den tekniske gren af sporten, Poomsae.
Et tiltag, som både vakte opsigt hos medierne og begejstring hjemme i stuerne hos kæmperne.
Læs mere om tiltaget herOnline turneringer
For flere foreninger er daglige online turneringer blevet løsningen på det savn, den midlertidigt lukkede klub har efterladt.
Det gælder bl.a. Dansk Dart Union, der har oprettet en online turneringsgruppe under deres Facebookside. Her er ærlighed, hygge og kampfølelse i højsædet – og gruppen er et hit: Der er allerede 249 medlemmer.
Landsholdet i Ju-Jitsu laver virtuel holdtræning 
Ju-Jitsu Danmark holder landsholdet fast i fællesskabet og den gode form, når de mødes via værktøjet Zoom tre gange om ugen. Og det gør en forskel:
”Det er jo ikke, fordi man ikke kan træne selv, men det, at vi møder op til en træning sammen, kan se hinanden og tale og grine med hinanden, gør en forskel for motivationen i de her tider,” som landsholdskæmperen, Rebekka Ziska Dahl, udtrykker det.