Idrætten på den politiske dagsorden

Der arbejdes på højtryk med at få idrætten med i politikernes hjælpeordninger, og det er allerede lykkedes i flere tilfælde.
3. apr 2020
Der arbejdes på højtryk med at få idrætten med i politikernes hjælpeordninger, og det er allerede lykkedes i flere tilfælde.
I ugens løb har der på kulturområdet været virkelig meget fokus på museer, teatre, højskoler og efterskoler, mens idrætten ikke er blevet nævnt i særlig høj grad i medierne. Vi kan dog forsikre jer om, at der arbejdes godt og grundigt i kulissen med at få mere hjælp til idrætten.

Indtil videre har vi i DIF bl.a. været involveret i:

KOMPENSATIONSORDNING
- i forbindelse med aflysning/udskydelse af arrangementer. Her er det nu lykkedes at få forlænget perioden, og vi kæmper fortsat for at få arrangementer med langt færre deltagere inkluderet i ordningen.

LØNKOMPENSATIONSORDNING
- hvor det er sikret, at også idrætten er omfattet af denne ordning.

FOLKEOPLYSNING
– hvor det er sikret, at kommunerne fortsat kan understøtte foreningerne, selvom der i en periode ikke gennemføres aktiviteter.

FORSVARLIG NEDLUKNING
- af organiserede idrætsaktiviteter.

Det er værd at bemærke, at idrætten har fået stor ros og masser af skulderklap fra politikere og myndigheder, fordi vi har vist samfundsansvar og bidraget til den vigtige indsats med at begrænse fysisk kontakt.

Læs mere om de forskellige kompensationsordninger på: www.dif.dk/corona