Fællesskab på afstand under corona-ventetiden

Kan et fællesskab, der normalt bygger på fysisk samvær til ugentlige træninger, holdes ved lige og trives selv under en ufrivillig pause? Svaret er et stort rungende JA – det er de mange kreative tiltag i forbund og klubber et tydeligt bevis på.
24. apr 2020
Kan et fællesskab, der normalt bygger på fysisk samvær til ugentlige træninger, holdes ved lige og trives selv under en ufrivillig pause? Svaret er et stort rungende JA – det er de mange kreative tiltag i forbund og klubber et tydeligt bevis på.

Corona-ventetiden er ulidelig lang for idrætsforeninger og klubber, der må kaste lange blikke mod haller og klubhuse. Den forsigtige genoptagelse af visse dele af udendørsidrætten ændrer ikke på, at vi er langt fra det unikke fysiske fællesskab, der kendetegner foreningsidrætten.

Det stopper heldigvis ikke DIF-idrætten. Overalt i landet pibler det frem med gode alternativer til at fastholde fællesskabet på afstand.

Vi har samlet et udpluk af de mange tiltag, vores forbund og deres klubber og foreninger har sat i søen under corona-ventetiden.

Udnyt ventetiden: Få flere frivillige ind i folden

I DBU København har de valgt at udnytte ventetiden til at få flere frivillige i bl.a. dommerkorpset. Så er de godt rustet til at komme godt fra start, når banerne igen åbner op for forventningsfulde spillere landet over.

Mangler I frivillige? Gør som DBU – udnyt ventetiden til at opruste de frivillige hænder. 


Dagens konkurrence aktiverer medlemmer landet over

Hos Dansk Karate Forbund kører de fx Dagens karate konkurrence, hvor medlemmerne hver dag udfordres med en ny opgave, de kan udføre hjemmefra. 

Setup´et er enkelt:
Hver morgen afsløres dagens udfordring på forbundets Facebookside, og frem til kl. 19 kan alle medlemmer uploade en video af deres bidrag.

Udfordringerne har bl.a. været Bedste øvelse med et haveredskab, Hurtigste reaktionsevne og Bedste teknik kombination.


Livredder-øvelser på trampolin eller stuegulv

I Dansk Svømmeunion har de udnyttet corona-ventetiden til at lancere AquaSafe@home 

Med AquaSafe@home kan du træne livredning hjemme i stuen eller i haven på trampolinen. De simple øvelser introduceres via små, korte videoer optaget i hjemlige omgivelser og med simple hjælpemidler, der findes i alle hjem.

Se fx, hvordan man nødflytter en søskende med krabbegang her 

 

Styrk den mentale træning 

I Badminton Danmark udnytter de corona-ventetiden til at stille skarpt på sportspsykologien og den mentale træning i fint producerede podcasts.

Når en kamp skal afgøres og spidser til, så betyder det sportspsykologiske aspekt enormt meget. Derfor kan du bl.a. få gode råd af Team Danmarks sportspsykologiske konsulent, Anders Flemming Bendixen, i en af de nye podcasts.

Få tips til den mentale træning via Badminton Danmarks nye podcasts - de gode råd kan bruges på tværs af alle idrætter.

Tænk ud af boksen: Street-squash i Sønderborg squash-klub

På baggrund af DIF´s tilpassede anbefalinger om udendørsidræt, opfordrer Dansk Squash Forbund deres klubber til at tænke ud af boksen.

Indendørs idræt er fortsat ikke en mulighed – men udendørs kan klubberne træne på nye måder med god afstand og fokus på de øvrige retningslinjer og anbefalinger. 

Et godt eksempel på dette er Sønderborg Squash klub, der spiller street squash op ad en mur.  #blivhjemme og #holdafstand tips og øvelser hos Volleyball Danmark

I Volleyball Danmark har medlemmerne inspireret hinanden med små tips til øvelser, der let kan udføres hjemme.

Der er bl.a. blevet opfordret til en påskedyst i haven om, hvordan man kan smashe sig til flest påskeæg ved at ramme fyldte vandflasker. Et andet medlem har uploadet sit bud på en præcisionsøvelse udført som en bucketchallenge i haven.

Også øvelser for de små, er der gode bud på, fx fra Rosenlund Volley, der har indsendt opskrift på en sjov leg for de mindste – en leg, der blot kræver to stole, en kost og en ballon.   CoROnaCup skal holde motivationen

Hos Dansk Forening for Rosport er kaproningssæsonen for 2020 forsvundet mellem hænderne på både roere og trænere.

Aflysninger i massevis og en sæson der på ingen måde ligner den, man havde forberedt sig på, har givet anledning til at tænke kreativt, og det er der kommet en ny konkurrence ud af:
CoROnaCup 2020.

CoROnaCup er opdelt i fem afdelinger, der løber i en fast tidsperiode, som deltagerne skal løse forskellige opgaver inden for. Tiltaget løber frem til sommerferien.