En verdensmester skifter bane

Sport One Danmarks direktør Steen Fladberg stopper og vil nu nyde et aktivt fritidsliv.
21. apr 2020
Sport One Danmarks direktør Steen Fladberg stopper og vil nu nyde et aktivt fritidsliv.
Sport One Danmark P/S er et kommercielt partnerselskab ejet af Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark. Selskabet har haft stor succes med at udvikle koncepter til gensidig glæde og gavn for dansk erhvervsliv og dansk idræt.
 
Den store succes skyldes ikke mindst Steen Fladberg, der har været direktør fra selskabets begyndelse i 2007. Den tidligere badmintonverdensmester har valgt at stoppe som direktør for at få mere tid til et aktivt fritidsliv.
 
- Hvis man, som Steen Fladberg, er meget sportsinteresseret og er marketingsekspert, så er jobbet som direktør for Sport One Danmark det bedste i Danmark, udtaler Sport One Danmarks bestyrelsesformand Alfred Josefsen og fortsætter med et glimt i øjet:
 
- Derfor forstår vi i bestyrelsen ikke helt Steens beslutning. Men vi må selvfølgelig acceptere, at når Steen har leveret en langvarig og suveræn indsats for dansk idræt, så når også han til et punkt, hvor han ønsker at drosle ned og få mere tid til alle fritidsinteresserne.
 
Bestyrelsesformanden lægger ikke skjul på, at Steen Fladberg har gjort en betydelig forskel som direktør for Sport One Danmark.
 
- Det bliver en stor forandring ikke længere at have Steen med som anfører på holdet. Han har med godt humør, kæmpe energi, fighterlyst og optimisme formået at skabe virkelig gode resultater, og Sport One Danmark står i dag et sted, hvor alle anerkender og respekterer Steens mangeårige indsats. Steen har som direktør for Sport One Danmark skabt en særdeles stærk organisation bestående af kompetente kolleger, som er klar til at videreføre og udvikle Sport One Danmarks koncept.

Steen Fladberg siger om sin beslutning:

- Jeg har været så priviligeret at have et ønskejob gennem hele mit arbejdsliv. Det har været en fantastisk rejse, hvor min drivkraft altid har været glæden og passionen for idræt. Jeg vælger at stoppe på et tidspunkt, hvor jeg har mange interesser, som jeg gerne vil have mulighed for at dedikere mere tid til. Idræt vil fortsat have min helt store bevågenhed både lokalt, hvor jeg er engageret i foreningslivet og nationalt, hvor jeg fortsat vil nyde at følge med fra sidelinjen og foran skærmen. Så nok bliver det et farvel til min direktørpost, men det bliver bestemt ikke et farvel til dansk idræt.

Steen Fladberg, der er 63 år og bosiddende i Køge, blev verdensmester i badminton sammen med Jesper Helledie i 1983 og skiftede efterfølgende badmintonbanen ud med chefstillingen for Team Danmarks kommercielle afdeling i 1986. I 2007 etableredes det kommercielle partnerselskab Sport One Danmark. Her var Steen Fladberg med i hele processen fra idé til handling. Samlet set har han stået i spidsen for at generere indtægter i perioden for mere end en milliard kroner til glæde og gavn for dansk erhvervsliv og dansk idræt.

Økonomidirektør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Olesen, lægger ikke skjul på, at de kommercielle samarbejder, er en vigtig del af finansieringsmodellen i dansk idræt:
 
- Steen Fladberg har gennem mere end tre årtier stået i spidsen for mange af idrættens store kommercielle partnerskaber. Det er derfor blandt andet Steen og hans medarbejderes fortjeneste, at vi har økonomi til at give især vores olympiske atleter nogle verdensklasseforhold, så de hvert fjerde år kan kæmpe om medaljer ved OL. På vegne af dansk idræt vil jeg sige stor tak til Steen for hans kæmpe indsats over årene og samtidig ønske ham held og lykke fremover.
 
Også Team Danmarks direktør understreger, at Steen Fladbergs indsats foruden en medalje til dansk idræt har været med til at sikre aftaler med dansk erhvervsliv på øverste hylde:
 
- Dansk eliteidræt har meget at takke Steen Fladberg for. Både på banen som verdensmester i badminton og uden for banen som direktør for Sport One Danmark. Med Steen i spidsen er det lykkedes at danne partnerskaber med en række af Danmarks største virksomheder, der er med til at bakke op om de danske atleter. Det vil vi alle i Team Danmark sige stort tak for og ønske al muligt held og lykke i næste kapitel, udtaler Lone Hansen.
 
Bestyrelsen i Sport One Danmark går nu i gang med at rekruttere Steen Fladbergs afløser, og det forventes, at den nye direktør vil tiltræde umiddelbart efter sommerferien.