DIF er dybt bekymret for de lokale idrætsforeninger: Der er behov for hjælp

De lokale idrætsforeninger mister i disse tider livsvigtige indtægter. Senest med aflysningen af de store arrangementer, hvor mange ildsjæle arbejder frivilligt for at tjene penge til deres klubber. Situationen kalder på akut hjælp til idrætsforeninger, der spiller en vigtig rolle i vores samfund.
7. apr 2020
De lokale idrætsforeninger mister i disse tider livsvigtige indtægter. Senest med aflysningen af de store arrangementer, hvor mange ildsjæle arbejder frivilligt for at tjene penge til deres klubber. Situationen kalder på akut hjælp til idrætsforeninger, der spiller en vigtig rolle i vores samfund.

Panderynkerne hos landets idrætsforeninger bliver dybere og dybere i disse dage. Mange af dem ser nemlig ind i alvorlige problemstillinger, og med gårsdagens udmelding om, at alle større arrangementer aflyses frem til ultimo august, kom der endnu en.

”Mange af idrættens ildsjæle arbejder frivilligt på sommerens festivaler, kræmmermarkeder og stævner for at tjene penge til deres klub. Dén mulighed er nu forsvundet. Og sammen med fx manglende indtægter fra salg i pølseboden til klubkampe, risikoen for udmeldelser og udsigten til vigende sponsorindtægter fra de lokale virksomheder er de lokale idrætsforeninger hårdt pressede” understreger Niels Nygaard, formand for DIF.

Efterlyser hjælpepakke

DIF har den seneste tid arbejdet på højtryk og været i tæt dialog med både regering og ordførere fra et bredt udsnit af folketingets partier om behovet for hjælp til dansk idræt.

”I første fase lykkedes det at få idrætten med i ordningerne for lønkompensation og kompensation ved større arrangementer. Men krisen kradser langt bredere i dansk idræt og også vores breddeklubber bløder. Det handler om aktiviteter for vores børn og unge, om fremtidens fællesskaber og folkesundheden. Indtil videre har vi holdt os lidt tilbage med at råbe op offentligt om hjælp og har arbejdet på de indre linjer, men situationen eskalerer lige nu” siger Niels Nygaard.

”Vi får i den grad brug for stærke foreninger ovenpå corona-krisen. Derfor noterede vi os også med glæde, at statsministeren på pressemødet mandag aften varslede yderligere dialog om hjælp til idræts- og foreningslivet, og vi ser frem tid et fortsat konstruktivt og løsningsorienteret samarbejde med politikere og myndigheder” siger DIF’s formand.