Fem minutter med en ildsjæl – blæksprutten

Mette Paabøl Rytsel er bestyrelsesmedlem, redaktør, træner, holdleder, fotograf og social indpisker i sin klub. Med andre ord en ægte ildsjæl. Og så blev hun i vinter kåret til Årets Energibundt 2019. Mød superildsjælen fra Virum Sorgenfri Tennisklub.
25. mar 2020
Mette Paabøl Rytsel er bestyrelsesmedlem, redaktør, træner, holdleder, fotograf og social indpisker i sin klub. Med andre ord en ægte ildsjæl. Og så blev hun i vinter kåret til Årets Energibundt 2019. Mød superildsjælen fra Virum Sorgenfri Tennisklub.
”Siden jeg som syvårig begyndte at spille tennis, har jeg været en del af en forening. Jeg spillede i en klub, som havde et meget stærkt foreningsliv, og alle mine venner stammer tilbage fra dengang. Der var en masse ildsjæle i klubben, der gjorde en masse for os, og på den måde blev jeg interesseret og involveret som frivillig i foreningslivet.” 

”Jeg har og har haft mange hatte på som frivillig. Jeg er bestyrelsesmedlem. Jeg har været træner. Jeg styrer vores side på Facebook. For tre år siden startede jeg Familietennis op, hvilket har været en stor succes med 40 tilmeldte spillere i dag.

Vores ungdomsafdeling for børn under 10 år er jeg meget engageret i, da det også er mine børns målgruppe. Her styrer jeg deres holdturnering, er fotograf, afholder sociale arrangementer. Nå ja, så har vi lige udgivet vores klubblad – det er jeg redaktør på sammen med to andre.”

”Jeg er primus motor på mange ting, men jeg har selvfølgelig også en masse mennesker bag mig til at hjælpe tingene videre. Vi er ikke så mange desværre, men vi får arbejdet gjort. Jeg elsker at sætte ting i gang. Det er min force.” ”Mit projekt med Team Fred startede i 2018, da Frederik, som er en dreng med autisme, manglede et tilbud i klubben. Han var 13 år og for gammel til at spille med de små børn i klubben. Jeg tror, at jeg blev fascineret af denne her dreng, der bare gerne ville noget mere. Så vi tog initiativ til et skoletennishold for hans skole, og det har været et fast hold lige siden. I dag har vi 16 registrerede børn i klubben, som primært er børn med autisme eller psykiske lidelser.”

”Gennem klubben kender jeg nu mine børns venner og klassekammerater, og det netværk, jeg får med de andre forældre, giver mig enormt meget energi. Man kommer ned i klubben, og alle kender alle. Dét, synes jeg, er fantastisk.”

”Hvis man føler, at man får noget igen, så bliver man der også de dage, hvor man synes, det bliver lidt surt. For det er da også hårdt, det er det da. Jeg lægger rigtig mange timer i det. Det er gået lidt ud over mine egne mål for sporten. Jeg har ikke haft så meget tid til mine egne aktiviteter, men det er et kompromis, man nogle gange må tage. Ligeså stille er jeg dog begyndt at genoptage sporten, hvor jeg spiller på klubbens veteranhold, og jeg spiller også padle tennis.

Det er lidt svært at forstå, at det var mig, der endte med at blive kåret til Årets Energibundt af DIF og Ørsted. Jeg bliver rørt, når jeg tænker på, hvor mange andre fantastiske projekter og mennesker rundt omkring i landet, der var også var med i opløbet.”

Man kommer ned i klubben, og alle kender alle. Dét, synes jeg, er fantastisk,” siger superildsjælen.  "Det er lidt svært at forstå, at det var mig, der endte med at blive kåret til Årets Energibundt”


BLÅ BOG
Navn: Mette Paabøl Rytsel
Alder: 42 år
Stilling: Jurist
Frivilligt arbejde: Bestyrelsesmedlem mm. i Virum Sorgenfri Tennisklub samt stifter af projektet Team
Fred, som er et tennishold for børn med autisme og psykiske lidelser.
Detaljen: Har modtaget to store frivillighedspriser. Først blev hun kåret til Årets Ildsjæl 2019 af Dansk