Coronaudbrud: Nye og nødvendige radikale tiltag iværksat

Antallet af coronasmittede i Danmark er steget markant de seneste dage, og coronaudbruddet betegnes nu som en pandemi af WHO. Derfor har myndighederne set sig nødsaget til at iværksætte en række nye, radikale tiltag, som skal forsinke og minimere spredningen.
12. mar 2020
Antallet af coronasmittede i Danmark er steget markant de seneste dage, og coronaudbruddet betegnes nu som en pandemi af WHO. Derfor har myndighederne set sig nødsaget til at iværksætte en række nye, radikale tiltag, som skal forsinke og minimere spredningen.

Coronaudbruddet har sat hele verden i en helt usædvanlig situation, som ingen har kunnet forberede sig på – nu må vi alle i fællesskab gøre det, der skal til for at minimere smitten yderligere.

I DIF har vi under hele corona-situationen fulgt myndighedernes råd og retningslinjer, og det gør vi fortsat. 

Myndighedernes nye tiltag får store konsekvenser for hele Danmark – også for idrætten.

 • Alle indendørs offentlige kulturinstitutioner, biblioteker, fritidstilbud og lignende indendørs aktiviteter lukkes hurtigst muligt og senest fra fredag den 13. marts 2020 i foreløbigt to uger.  
 • Alle private udbydere, selvejende institutioner, frivillige foreninger og trossamfund mv. opfordres kraftigt til at aflyse alle indendørs arrangementer.DIF anbefaler, at myndighedernes opfordring bliver fulgt. 
 • Regeringens opfordring går på indendørs idræt, men DIF anbefaler desuden sine specialforbund også at aflyse udendørs idrætsforeningsaktiviteter i samme periode for at støtte op om bestræbelserne på at dæmpe udbredelse af smitten.
 • Der udstedes forbud mod, at arrangører, forlystelser, restaurationsvirksomheder mv. samler flere end 100 personer indendørs. Forbuddet udstedes, så snart hastelovgivningen er trådt i kraft i starten af uge 12 2020. Indtil forbuddet er udstedt opfordres til, at det følges, og at der generelt sikres mulighed for at holde passende afstand mellem gæster, besøgende m.v. Det anbefales ligeledes, at der heller ikke under private former samles flere end 100 personer indendørs.
   

Hjælpepakke fra regeringen
Regeringen offentliggjorde den 9. marts, at de iværksætter en hjælpepakke, der skal hjælpe de brancher, som er særligt hårdt ramt af corona-situationen – herunder idrætten. I den forbindelse udsendte DIF en pressemeddelelse, som kan læses her.

Erhvervsministeriets nyhed om hjælpepakken kan læses her.

Rejser frarådes til store dele af verden
Rejsevejledningerne følger den globale udvikling og skifter farve, når smittetal, lokale restriktioner, mange danskere i lande med svage sundhedssystemer i lande uden for Europa tilsiger det. Konkret betyder det i dag d. 11. marts 2020 ændringer (orange) for områder i Tyskland, Frankrig og Schweiz og for landene Tyrkiet, Thailand, Egypten og Vietnam. Herudover en særlig opfordring til udsatte grupper om at blive hjemme.

www.um.dk kan du finde de opdaterede rejsevejledninger. Kategorierne er:

Rød kategori: Alle rejser frarådes
Orange  kategori: Alle ikke-nødvendige rejser frarådes
Gul  kategori: Vær ekstra forsigtig i hele verden.
Nyttige links til flere informationer:

 • Samlet side fra myndighederne med alt, hvad du skal vide om corona: www.coronasmitte.dk
 • Den myndighedsfælles hotline er: 70200233
 • Sundhedsstyrelsen: www.sst.dk (indeholder bl.a. en Q&A)
 • Styrelsen for Patientsikkerhed: www.stps.dk
 • Statens Seruminstitut: www.ssi.dk
 • Udenrigsministeriet: www.um.dk (rejsevejledninger)