DIF bakker op om udskydelsen af EM i fodbold

UEFA har udskudt EM i fodbold til sommeren 2021. DIF bakker beslutningen op og føler samtidig med DBU, landsholdsspillerne og de mange danske fodboldfans, som skulle have festet i København denne sommer.
17. mar 2020
UEFA har udskudt EM i fodbold til sommeren 2021. DIF bakker beslutningen op og føler samtidig med DBU, landsholdsspillerne og de mange danske fodboldfans, som skulle have festet i København denne sommer.

Der var lagt op til den helt store fodboldfest i København og 11 andre EM-værtsbyer rundt om i Europa den kommende sommer. Men fodboldfesten er udskudt til sommeren 2021 på grund af den igangværende coronakrise. Den beslutning offentliggjorde UEFA her til eftermiddag efter et længere møde.

”Set i lyset af den seneste tids udvikling med smittespredning af corona, så er det den rigtige beslutning, som UEFA i dag har truffet med at udskyde EM i fodbold. Idrætten har også et ansvar for at mindske smittespredning, og det kræver store beslutninger at tage det ansvar på sig. UEFA har i dag vist, at der er vigtigere ting i verden end fodbold. Det bakker vi fuldt op om i DIF,” siger Niels Nygaard, der er formand for DIF, og fortsætter:

”Vi føler meget med DBU, landsholdsspillerne og de danske fans. Der var lagt op til en kæmpe fodboldfest i København og 11 andre europæiske byer denne sommer, så det er noget af en mavepuster at skulle udskyde festen. For mange vil det være en drøm, som pludselig er brast. Vi håber, at deres drøm i stedet vil blive udlevet i sommeren 2021, hvor EM er udskudt til.”

EM i fodbold skulle være afholdt fra 12. juni til 12. juli 2020, og fordi EM i fodbold under UEFA fejrer 60-års jubilæum, så var der i år 12 EM-værtsbyer.

Med udskydelsen af EM er der mulighed for, at de nationale ligaer kan nå at blive afviklet, før den nye sæson begynder efter sommeren.

”Med udskydelsen af EM til sommeren 2021, så åbnes der en dør på klem for, at de nationale ligaer kan blive færdigspillet, så der kan findes nationale mestre og op- og nedrykkere rundt om i Europa. På den måde bliver fodbold-Europa mindst muligt ramt, da det vil give mulighed for planmæssigt at spille fx Champions League og Europa League i 2020-2021,” slutter Niels Nygaard.

Yderligere kommentarer:

Niels Nygaard, formand for DIF, 20737112