PRM: Hjælp til dansk idræt i kritisk situation

Dansk idræt er hårdt ramt af de restriktioner, som følger af bekæmpelsen af coronavirus. Derfor kvitterer DIF for, at regeringen har handlet hurtigt med en hjælpepakke, men det er vigtigt med en afklaring af vilkårene.
10. mar 2020
Dansk idræt er hårdt ramt af de restriktioner, som følger af bekæmpelsen af coronavirus. Derfor kvitterer DIF for, at regeringen har handlet hurtigt med en hjælpepakke, men det er vigtigt med en afklaring af vilkårene.

Coronavirus og de tiltag og restriktioner, som følger med, stiller dansk idræt i en meget sårbar position. Opfordringen om ikke at afvikle begivenheder med over 1.000 tilskuere har store økonomiske konsekvenser for idrætten generelt og især for en række klubber indenfor især fodbold, håndbold og ishockey.

Derfor kvitterer direktør for Danmarks Idrætsforbund (DIF), Morten Mølholm Hansen, for, at regeringen i dag præsenterede tiltag, som skal hjælpe de brancher, der er særligt påvirkede af de gældende restriktioner.

”DIF bakker fuldt op om de anbefalinger, som regeringen og sundhedsmyndighederne er kommet med. Men anbefalingerne placerer mange aktører i sportsverdenen i en ekstrem kritisk situation. Tilskuerindtægter og ikke mindst afledte indtægter i forbindelse med kampe er helt centrale for klubberne, som risikerer at måtte dreje nøglen rundt, hvis ikke hjælpen er stor nok.”

”Det siger sig selv, at det vil få store sportslige konsekvenser, hvis klubber må bukke under, men det vil også koste masser af masser af arbejdspladser. Ikke kun i klubberne, men også blandt de mange virksomheder, der er involveret i afviklingen af de store idrætsarrangementer,” understreger Morten Mølholm Hansen.

Afklaring er nødvendig

DIF har i de seneste dage været i tæt kontakt med sine specialforbund samt været i dialog med Christiansborg.

”Vi bliver nødt til at kigge nærmere på vejledningen og afklare, hvad den indebærer. Det er altafgørende, at klubberne bliver kompenseret for deres tabte indtjening, og ikke kun bliver kompenseret for et omkostningstab, for så er klubberne i problemer, og det fremgår ikke tydeligt af vejledningen. Det bliver vi nødt til at afklare med myndighederne,” siger Morten Mølholm Hansen og tilføjer:

”Klubberne er for manges vedkommende centrale omdrejningspunkter i deres lokalsamfund. Til sportsarrangementerne mødes beboere, erhvervslivet og sponsorer, så det vil ikke kun få sportslige og økonomiske konsekvenser, hvis klubber bliver presset ud over kanten – det få også få store konsekvenser for de fællesskaber, som klubberne står bag.”