Sæt din forening på Danmarkskortet

Hjælp interesserede til at finde din forening på Danmarkskortet og få nye medlemmer.
2. mar 2020
Hjælp interesserede til at finde din forening på Danmarkskortet og få nye medlemmer.

Du kan hjælpe interesserede til at finde din forening og de steder, hvor jeres aktiviteter foregår på Bevæg dig for livets Danmarkskort. Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI, der sammen udvikler kortet, hvor danskerne kan finde netop den forening og den aktivitet, de kunne tænke sig at prøve. 

Er oplysningerne korrekte?

For at nye medlemmer kan finde foreningerne og til analyseformål er det vigtigt, at informationerne om alle foreninger og deres aktiviteter er korrekte.

Du kan rette oplysningerne på medlemstal.dk. Det er her foreninger i forvejen indberetter medlemstal og ansøger om midler fra DIF’s og DGI’s foreningspulje.

Når du er logget ind på medlemstal.dk kan du oprette et nyt aktivitetssted, flytte et nuværende eller fjerne et sted. Adgang til disse sider sker via menupunktet ’Aktivitetssteder’ i menuen til venstre på startsiden.

Forstå kortet

Når du er kommet ind på menupunktet, vil du se et kort over foreningens nuværende registrerede aktivitetssteder.

Det er grundlæggende to typer af aktivitetssteder, der kommer op på Danmarkskortet:

  • Den røde ’dråbeformede’ markør viser en lokation for en aktivitet. En lokation er en adresse eller et sted i Danmark, enten bestemt ud fra en adresse eller længde- og breddegrad, der oftest kun benyttes af den valgte forening. En tastefejl i foreningens adresse kan derfor betyde, at foreningen ikke figurerer på kortet.
  • Et rødt hus fortæller, at der er tale om en facilitet. En facilitet er en lokation, hvor flere foreninger kan have deres aktiviteter, for eksempel et idrætscenter. Hvis du klikker på huset, kan du se en liste over de samlede aktiviteter. Det røde hus kan godt rumme flere forskellige, nærliggende lokationer. Det ses ved at zoome ind på kortet

Sådan gør du

Du kan flytte eller oprette et nyt aktivitetssted ved at klikke på et aktivitetssted, der allerede er markeret på kortet.

Du kan oprette et nyt aktivitetssted ved at søge en adresse, navngive lokationen, vælge aktiviteten og oprette aktivitetssted.

Eller du kan vælge ’Ny lokation’, flytte pegeren hen på det sted aktiviteten foregår, navngive stedet og oprette aktivitetssted. For en aktivitet afviklet i et større område, skal man kun angive startstedet for aktiviteten.

Har du spørgsmål til kortet eller oprettelsen af steder, kan medarbejdere hos det Centrale ForeningsRegister (CFR) kontaktes på aktivitetssteder@medlemstal.dk

De opfordrer venligst til at du bruger ordet ’aktivitetssteder’ i emnet for mailen.