Flere skal have sved på panden i Herning Kommune

Herning Kommune har underskrevet Bevæg dig for livet-aftale med DGI og DIF om, at 5000 flere borgere skal være aktive. Der er nu samlet 21 visionskommuner i Bevæg dig for livet-samarbejdet.
5. feb 2020
Herning Kommune har underskrevet Bevæg dig for livet-aftale med DGI og DIF om, at 5000 flere borgere skal være aktive. Der er nu samlet 21 visionskommuner i Bevæg dig for livet-samarbejdet.
Inden udgangen af 2025 skal flere end 5.000 borgere yderligere i Herning Kommune være fysisk aktive. Det er målet, som Herning Kommune, DGI og Danmarks Idrætsforbund sammen har sat sig.

Tirsdag 4. februar blev den såkaldte visionsaftale underskrevet mellem de tre parter, hvilket betyder, at Herning bliver visionskommune nummer 21 i Bevæg dig for livet. I dag lever 69 procent af Herning Kommunes borgere op til WHOs anbefalinger om fysisk aktivitet. Det tal skal ifølge visionsaftalen løftes til 75 procent.

Det svarer til, at yderligere 5.300 af kommunens borgere jævnligt skal have sved på panden.

- Det er virkelig ambitiøst, og det kan vi jo godt lide i Herning Kommune. Her er vi vant til at tænke stort og gå efter at realisere det, der på forhånd kan se svært ud, sagde borgmester i Herning Kommune Lars Krarup, (V), da parterne underskrev visionsaftalen i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter.

Han understreger, at Herning Kommune håber at få hjælp af områdets meget stærke foreningsliv.

- Det, tror vi, kan vise vejen til et endnu højere aktivitetsniveau til gavn for borgerne, folkesundheden og følelsen af at være en del af et fællesskab, sagde borgmesteren.

Senere på dagen blev den første, konkrete handleplan godkendt.

Om Bevæg dig for livet:
Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er visionen i Bevæg dig for livet, der er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund, TrygFonden og Nordea-fonden, og involverer hele Danmark.