Legene er skudt i gang på Experimentarium

2020 er olympisk år - også på Experimentarium. Det blev markeret af H.K.H. Kronprins Frederik, da han torsdag den 23. januar skød legene i gang sammen med bueskytten Maja Jager, som er udtaget til OL i Tokyo til sommer.
24. jan 2020
2020 er olympisk år - også på Experimentarium. Det blev markeret af H.K.H. Kronprins Frederik, da han torsdag den 23. januar skød legene i gang sammen med bueskytten Maja Jager, som er udtaget til OL i Tokyo til sommer.

Hele året hyldes De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege på science-centret Experimentarium i Hellerup. Ca. 20 specialforbund bidrager på forskellig vis til at skabe gode idrætsoplevelser for de mange besøgende.

Den spritnye OL-/PL-udstilling er et legende univers med noget for alle. I Testcenteret kan besøgende teste og træne hurtighed, reaktionsevne, mental styrke og præcision– eller deltage i actionpakkede weekender med alt fra kuglestød til kørestolsrugby. Man kan også bygge kreative løsninger i LEGO, så alle, uanset udgangspunkt, kan være sammen om at dyrke sport.

I Arenaen, som er en lille multisal, kan man komme helt tæt på OL-/PL-disciplinerne, når sportsfolk fra DIF’s specialfund lægger vejen forbi og demonstrerer deres kunnen og grej - og inviterer til at prøve kræfter med fx softball, kørestolsbasket, bordtennis, e-cykling, klatring og skateboard.

Alle kan komme og dyste mod hinanden og bliv inspireret af de danske atleters personlige fortællinger om livet og hverdagen som elite-idrætsudøvere og om deres vej til De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege.

Udstillingen er blevet til i samarbejde med Team Danmark, Parasport Danmark og DIF og er åben frem til efteråret 2020.

Læs mere om udstillingen og se programmet her.