Kristian Christrup Larsen er Danmarks Sejeste Idrætslærer

Danmarks Sejeste Idrætslærer kommer fra Næstved og hedder Kristian Christrup Larsen. Torsdag modtog han 25.000 kroner foran 200 jublende elever og lærere.
30. jan 2020
Danmarks Sejeste Idrætslærer kommer fra Næstved og hedder Kristian Christrup Larsen. Torsdag modtog han 25.000 kroner foran 200 jublende elever og lærere.

”Kristian sætter fællesskabet i klassen i høj kurs”, ”Han presser en på den søde måde” og ”Kristian er god til at skabe fairplay”. Sådan lyder tre udsagn fra tre elever, der sammen med flere andre elever og forældre har indstillet Kristian Christrup Larsen fra Lille Næstved Skole til at blive Årets Sejeste Idrætslærer.

”Jeg er helt mundlam. Jeg vidste slet ikke, at jeg var indstillet. Hold op, hvor er det fedt. Prisen er virkelig en skøn anerkendelse og et stort skulderklap. Idræt kan noget særligt, og for mit vedkommende gælder det om at skabe plads til den enkelte elevs udfoldelse,” sagde en tydeligt stolt Kristian Christrup Larsen lige efter overrækkelsen.

Med titlen følger 25.000 kroner til brug til nye redskaber til idrætsundervisningen på skolen samt 5.000 kroner til en skole- eller klassefest.

I alt kom der 215 indstillinger til prisen, der lanceres af Skole OL i samarbejde med DIF, Dansk Skoleidræt og Salling Group.

”Kristian Christrup Larsen kan meget fortjent bære titlen Danmarks Sejeste Idrætslærer. Han er vellidt af både børn og voksne, hvilket hele 10 indstillinger fra elever og forældre understreger. Kristian hylder fællesskabet, får det bedste frem i eleverne og skaber begejstring omkring idrætsfaget, hvilket næsten ikke kan anerkendes nok,” siger Janni Petersen, der er projektchef på Skole OL og fortsætter:

”Med kåringen af Danmarks Sejeste Idrætslærer vil vi hylde idrætsfaget og idrætslærerne og tydeliggøre, hvor vigtig idræt er for børns udvikling. Det er i de tidlige skoleår, at børn ofte får lagt grundstenene til et liv med idræt".

Overrækkelsen

Kristian Christrup Larsen var i færd med at undervise 5.A i idræt, da han blev overrasket af både elever, lærere og repræsentanter fra dommerkomitéen, der overbragte ham den glædelige nyhed om, at han nu kan kalde sig Danmarks Sejeste Idrætslærer. Efterfølgende blev han hyldet af 200 elever og lærere med taler og klapsalver.

Nanna Wassard Bonde, der er fra Dansk Skoleidræts faglige udvalg og også sad med i prisens dommerkomité, siger.    

"Kristian møder sine elever i øjenhøjde og tager dem seriøst. Han er en ambitiøs, målbevidst og velovervejet idrætslærer, der inddrager sine elever i planlægning og evaluering af undervisningen. Han oplever derfor ofte motiverede og engagerede elever, der yder deres bedste. Igennem idrætsaktiviteterne formår Kristian at få sine elever til at se og respektere hinandens styrker og svagheder, samt hvordan alle på bedste vis kan byde ind til fællesskabet."

Udvælgelsen

Henover efteråret og vinteren har landets skoleelever, -lærere, -ledere og forældre indstillet idrætslærere fra hele Danmark til prisen via Skoleol.dk. Blandt de 215 indkomne indstillinger har en dommerkomité fra Skole OL, DIF, Salling Group og Dansk Skoleidræt udvalgt Danmarks Sejeste Idrætslærer. Det er første gang, at Danmarks Sejeste Idrætslærer kåres.

Yderligere kommentarer:

Janni Petersen, projektchef på Skole OL, 28 86 84 02