En fantastisk atlet takker af

Caroline Wozniacki har indstillet en fantastisk karriere. Hun var en fantastisk repræsentant for dansk idræt siger Danmarks Idrætsforbunds direktør.
24. jan 2020
Caroline Wozniacki har indstillet en fantastisk karriere. Hun var en fantastisk repræsentant for dansk idræt siger Danmarks Idrætsforbunds direktør.
Caroline Wozniacki har indstillet sin karriere, og det er ikke hvilken som helst karriere. Tennisspilleren har vundet et utal af sejre på WTA-touren, ligget nummer et på verdensranglisten og vundet en Grand Slam.

- Hun har været en fantastisk repræsentant for Danmark – både på og uden for banen. Hun har selvfølgelig haft et stort talent, men hun krydrede talentet med en dybt seriøs træningsindsats og en enorm sejrsvilje på banen, og derfor fik hun en utrolig flot idrætskarriere," siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør for DIF.

Tre gange har hun deltaget for Danmark ved OL - i Beijing 2008, London 2012 og Rio 2016. Ved Rio-legene var hun fanebærer og dermed 'anfører' for det danske hold. Det var både hendes resultater og hendes personlighed, som gjorde hende til fanebærer.

- Også uden for banen har hun imponeret med sin venlige og smilende attitude, som har gjort, at rigtig mange mennesker fra hele verden har set op til og beundret hende. Denne enorme opmærksomhed har hun altid tacklet suverænt. Hun kommer til at efterlade sig et tomrum i dansk idræt og i særdeleshed i dansk tennis, for hun er en af de allerstørste danske idrætsudøvere nogensinde. Men hendes karriere er et eksempel til efterfølgelse, og hun har været en inspiration for mange andre atleter, som forhåbentlig på sigt kan følge i hendes store fodspor, siger DIF-direktøren