26 danske atleter til ungdoms-OL i Lausanne

26 danske ungdomsatleter skal kæmpe mod verdenseliten på isen og i sneen i schweiziske Lausanne til ungdoms-OL, som begynder 9. januar.
8. jan 2020
26 danske ungdomsatleter skal kæmpe mod verdenseliten på isen og i sneen i schweiziske Lausanne til ungdoms-OL, som begynder 9. januar.

Når ilden tændes på det nybyggede Vaudoise Aréna i Lausanne den 9. januar kl. 20, så sættes det tredje ungdoms-OL i vintersport i gang. Danmark er repræsenteret i fem sportsgrene med 26 atleter.

Mikkel Sansone Øhrgaard, der er chef de misson for det danske hold i Lausanne, siger:

”Med 26 atleter deltager Danmark til ungdoms-OL i vintersport med det største hold nogensinde. For alle de unge atleter vil det uden sammenligning være den største sportslige scene, som de har stået på, så det bliver spændende at følge, hvordan de reagerer på det pres, som naturligt følger med, når der sættes spot på dem.”

Han fortsætter:
”Vi sender ikke et dansk hold til ungdoms-OL med det primære mål at vinde medaljer. Det er klart, at de alle skal gå efter at præstere det ypperste, som de kan, men vores mål med legene er at give atleterne olympisk erfaring og motivere dem til at ville endnu mere. Det er jeg sikker på, at vi kan, for når først atleterne ser ilden blive tændt, OL-byen, tilskuerne og det kæmpemæssige set up, som de schweiziske værter har lavet, så er det svært ikke at blive imponeret og motiveret.”

Youth Olympic Games, som ungdoms-OL også kaldes, har samlet set deltagelse af 1.872 atleter i alderen 15-18 år fra 79 lande. For første gang til en olympisk event er der en kønsmæssig ligelig fordeling. Legene varer i 14 dage fra den 9.-22. januar 2020.

Dansk fanebærer
Når det danske hold går åbningsceremoni den 9. januar kl. 20, så er det med curlingspilleren Kilian Thune Jacobsen forrest som fanebærer. Mikkel Sansone Øhrgaard siger om valget:

”Kilian Thune Jacobsen er blevet valgt som dansk fanebærer, da han er en yderst dedikeret, målrettet og seriøs atlet, som samtidig er vellidt og en god kammerat. Desuden har han tidligere repræsenteret Danmark ved en olympisk event, da han var med til European Youth Olympic Festival i Sarajevo i 2019. Det gør, at Killian er værdig til at udføre det ærefulde hverv at gå forrest med Dannebrog.”

Det danske hold

Curling: 
Kilian Thune Jacobsen
Natalie Asp Wiksten
Karolina Maja Legaard Jensen
Jonathan Riddermand Vilandt

Ishockey 3 vs. 3:
(mixed team - flere nationaliteter på samme hold)
Aya Juhl Petersen
Oliver Thestrup Hansen

Ishockey 6 vs. 6: 
(nationalt team)
Ansen Charles Thomas King
Anton Ibman Stenbakken
Anton Mikkelsen Als
Christopher Holm Mulberg
Edvard Anders Lundmark
Gustav Lykke Jonassen
Jonas Karup Haugaard
Magnus Remmer Mortensen
Mathias John Just Petersen
Oliver Olof Marklund
Oliver Villadsen
Oskar Just Petersen
Sebastian Maddock Rasmussen
Victor Gade
Liam Svendsberget-Kruse
Oscar Fisker Mølgaard
Albert Uggerhøj Schioldan

Skeleton:
Rasmus Vestergaard Johansen

Alpint skiløb:
Kristiane Roer Madsen

Langrend:
Hjalmar Michelsen

Du kan følge legene både live, highlights, interviews mv. på www.olympicchannel.com.

Om ungdoms-OL
Youth Olympic Games er ungdommens olympiske lege. Visionen bag er at inspirere unge i hele verden til at deltage i idræt, leve sundt og efterleve de olympiske værdier, som blandt andet indebærer at vise solidaritet og udøve fair play.

Lausanne er den sjette by i rækken af værter for Youth Olympic Games. Tidligere har Singapore, Nanjing og Buenos Aires været værter for sommerlegene, mens Innsbruck, Lillehammer og nu Lausanne afholder vinterlegene.

Til ungdoms-OL tester man ofte nye discipliner af. Tidligere testede man fx 3 vs. 3 basketball, som på grund af stor succes nu er indført på OL-programmet i Tokyo 2020. Ved ungdoms OL i Lausanne tester man eksempelvis ishockey 3 vs. 3 mixed teams (flere nationaliteter på samme hold), hvor der er er danske atleter med.

Yderligere kommentarer
Mikkel Sansone Øhrgaard, 51559334