Bevæg dig for livet og Kræftens Bekæmpelse sammen om de små skridt

Omkring 300 kræfttilfælde hvert år skyldes manglende bevægelse, men det er ofte få og små ændringer, der skal til for at begynde at leve et sundere liv og dermed nedsætte risikoen for kræft. Idrætsorganisationerne DGI og DIF bakker op om Kræftens Bekæmpelses ’10-kampen’, hvor danskerne bliver udfordret til et sundere liv uden kræft.
31. jan 2020
Omkring 300 kræfttilfælde hvert år skyldes manglende bevægelse, men det er ofte få og små ændringer, der skal til for at begynde at leve et sundere liv og dermed nedsætte risikoen for kræft. Idrætsorganisationerne DGI og DIF bakker op om Kræftens Bekæmpelses ’10-kampen’, hvor danskerne bliver udfordret til et sundere liv uden kræft.

Det er de små skridt, der tæller i retning mod en sundere hverdag. Forskning fra Kræftens Bekæmpelse viser, at 4 ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges ved at ændre lidt på de daglige vaner.

Èn af de ting, som Kræftens Bekæmpelse især har fokus på, kan forebygge visse kræftformer, er den daglige motion. Derfor har DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) også valgt at bakke op om Kræftens Bekæmpelses ’10-kampen’ for at få danskerne til at tænke over, hvordan de kan få mere bevægelse ind i deres hverdag. 

I de to idrætsorganisationers samarbejde, Bevæg dig for livet, er der i høj grad også fokus på at minde danskerne om, at det ikke nødvendigvis kræver det helt store at få lidt mere motion.

De næste 8 uger kører Kræftens Bekæmpelse 10-kampen, der guider de tilmeldte igennem 10 udfordringer på otte uger, som giver sundere vaner og forebygger risikoen for kræft, og det er her, at Bevæg dig for livet bakker op med information og gode råd til mere bevægelse i hverdagen.

”Når vi nu ved, at motion er én af de faktorer, der kan være med til at forebygge visser kræftformer, så er det jo helt naturligt for os i Bevæg dig for livet at bakke op om 10-kampen. Vi har selv høje ambitioner om at få danskerne til at bevæge sig mere, og det skal vel at mærke ske uden en løftet pegefinger. Små skridt er den rigtige vej frem mod et sundere liv, og det vil vi gerne være med til at minde danskerne om,” siger Susan Hilden Otte, der er programleder i Bevæg dig for livet. 

10-kampen og Bevæg dig for livet følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om minimum 30 minutters motion om dagen.

Sådan fungerer 10-kampen
10-kampen begyndte den 31. januar 2020 og løber 8 uger frem. Man skal tilmelde sig for at være med i 10-kampen, hvor man modtager e-mails med udfordringer. Undervejs vil man også modtage tips, tricks, facts og motivation. Samtidig inviteres man med i facebook-gruppen ’Os der deltager i 10-kampen’ – et forum, hvor man kan inspirere hinanden med gode tips og opskrifter, samt heppe på hinanden. 

Læs mere om 10-kampen her

Tilmelder man sig senere end den 31. januar, kan man sagtens være med i forløbet. 
Bevæg dig for livets gratis Træn Selv app, er gratis og kan altid hentes. Den giver mulighed for træning, hvor som helst, når som helst og uden udstyr.