Alt hvad du skal vide om spiseforstyrrelser på 20 minutter

Bliv klogere på spiseforstyrrelser i idrætten på DIF’s e-læringskursus.
16. dec 2019
Bliv klogere på spiseforstyrrelser i idrætten på DIF’s e-læringskursus.

DIF har udviklet et e-læringskursus om spiseforstyrrelser. Kurset er gratis, det tager omkring 20 minutter at gennemføre, og så kan du tage det når som helst og hvor som helst – for det ligger digitalt tilgængeligt for alle.

”Alle trænere, uanset om de kommer fra fodbold, fægtning eller flagfootball, burde tage kurset. Det tager ikke længere tid at gennemføre end at se en halv tv-avis, og pludselig er du bedre klædt på til fx at spotte en sportsudøver, som kæmper lidt med kost og ernæring,” siger Helle Carlsen, som er konsulent i DIF med fokus på børn og unge.

Tre væsentlige pointer
E-læringskurset svarer grundlæggende på tre væsentlige spørgsmål:

• Hvad er en spiseforstyrrelse?

• Hvordan spotter du en spiseforstyrrelse?

• Hvad skal du gøre, hvis en atlet har fået en spiseforstyrrelse?

I løbet af kurset stilles træneren over for tre cases, hvor vedkommende tvinges til at forholde sig til, hvordan han eller hun ville reagere som træner i bestemte situationer. På den måde bliver kurset meget virkelighedsnært og engagerende. ”Kurset forklarer helt basic, hvordan man spotter og forholder sig til en spiseforstyrrelse, samt hvordan man kommer videre. Mere har du rent faktisk ikke brug for at vide, men med bare en lille viden, så kan du komme til at gøre en kæmpe forskel, hvis du har en sportsudøver på holdet, som enten har, eller er ved, at udvikle en spiseforstyrrelse,” siger Helle Carlsen.

Læs mere og tag kurset på ie.dif.dk