Midtmors Parasport i finalen om Danskernes Idrætspris

Midtmors Parasport er stemt videre i Danskernes Idrætspris, fordi foreningen Midtmors Sportsforening som noget nyt tilbyder idræt til bevægelseshandicappede børn. I alt tre kandidater er stemt videre til finalen af danskerne.
4. dec 2019
Midtmors Parasport er stemt videre i Danskernes Idrætspris, fordi foreningen Midtmors Sportsforening som noget nyt tilbyder idræt til bevægelseshandicappede børn. I alt tre kandidater er stemt videre til finalen af danskerne.

Da to hold forældre kontaktede Midtmors Sportsforening og efterlyste et idrætstilbud til deres bevægelseshandicappede børn, sprang sportsforeningen til. Et hold blev hurtigt stablet på benene, og i dag deltager 8 børn i aktiviteter som leg, motorik, bevægelse, boldspil og meget andet. Samtidig får forældrene dannet et vigtigt netværk.

Midtmors Parasport er et initiativ, danskerne synes så meget om, at det nu er blandt de tre idrætsinitiativer med flest stemmer og har sikret sig en finaleplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris og de 100.000 kroner, der følger med sejren.

Det er e-boks, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DR P4, der står bag prisen, og intet mindre end ?? danskere har været inde på Danskernes Idrætspris-hjemmesiden og stemme på deres favorit. Nu er det op til DIF’s bestyrelse at udvælge en vinder.

”Det er fantastisk at se så mange inspirerende initiativer, der er blevet indstillet til Danskernes Idrætspris. Nu har danskerne valgt deres favoritter, og nu dribler vi bolden videre og gør os umage for at vælge det initiativ, der i særlig grad inspirerer den lokale foreningsidræt og styrker fællesskabet og glæden ved at være idrætsaktiv,” siger formand i DIF, Niels Nygaard.

Den endelige vinder af Danskernes Idrætspris offentliggøres den 4. januar 2020 til DR’s store sportsshow SPORT 2019.

Om de to øvrige finalister:

  • Fodboldlinjen Randers (Indstillet i Østjylland): En breddelinje for folkeskoleelever fra 5.-9. klasses drenge og piger, som gerne vil spille fodbold, opleve et godt socialt samvær og få læring igennem træning og undervisning. Fodboldlinjen er den største af sin slags i Norden og er et tæt samarbejde mellem Randers Kommune og Randers Ungdomsskole. Elever på Fodboldlinjen modtager træning to timer om ugen som morgentræning kl. 06.15-07.45, inden skoledagen begynder.

  • Café Klubånd (Indstillet i Østjylland): Over 100 frivillige driver caféen i Beder-Malling Idrætsforening, der fungerer som et moderne forsamlingshus. Her bliver der skabt et fællesskab på tværs idrætsgrene, kultur og alder. Det er drevet af frivillige på tværs af de to kommuner, Beder og Malling, og skaber et unikt fællesskab om idrætten.

Om Danskernes Idrætspris:

DIF, e-Boks og P4 står bag Danskernes Idrætspris. Det er dommerpaneler i otte P4-distrikter, der har udvalgt tre regionale vindere fra hvert distrikt, der blev sendt videre til afstemning. Nu er de i alt 24 initiativer barberet ned til tre finalister via en afstemning blandt danskerne. Intet mindre end 12.698 danskere var inde på danskernesidrætspris.dk og stemme på deres favorit til prisen.