Danskernes Idrætspris: To østjyske idrætsprojekter stemt videre til finalen

De østjyske idrætsinitiativer hitter blandt danskerne. Hele to ud af tre idrætsprojekter er finalister til Danskernes Idrætspris.
4. dec 2019
De østjyske idrætsinitiativer hitter blandt danskerne. Hele to ud af tre idrætsprojekter er finalister til Danskernes Idrætspris.

To ud af tre idrætsprojekter, der er med i finalen i Danskernes Idrætspris kommer fra Østjylland. Café Klubånd er den ene finalist, der med sit store frivillige engagement skaber sammenhold i Beder-Malling Idrætsforening. Med Café Klubånd er der blevet skabt et fællesskab på tværs idrætsgrene, kultur og alder. Caféen drives af omkring 100 frivillige, der skaber en stemning i idrætsforeningen, så den også kommer til at fungere som et moderne fælleshus.

Fodboldlinjen Randers er den anden finalist, der er stemt videre til finalen, blandt andet for at gøre unge så glade for fodbold, at de er villige til at stå tidligere op om morgenen for at træne, inden de skal i skole. Fodboldlinjen er en breddelinje og er den største af sin slags i Norden. Den er blevet til på grund af et tæt samarbejde mellem Randers Kommune og Randers Ungdomsskole. Sidste år vandt Fodboldlinjen Randers for Østjyllands bedste initiativ, men gik ikke videre til landsfinalen.

Begge initiativer synes danskerne så meget om, at de to østjyske finalister skal deltage i DR’s store sportsshow SPORT 2019 den 4. januar 2020 og måske modtage Danskernes Idrætspris-statuetten og de 100.000 kroner, der følger med sejren.

Det er e-Boks, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DR P4, der står bag prisen, og det er nu op til DIF’s bestyrelse at udvælge en vinder:

”Østjyderne kan åbenbart noget særligt, for både Café Klubånd og Fodboldlinjen Randers er sendt videre til finalen, og vi glæder os til at byde dem velkommen til SPORT 2019. Nu skal vi i DIF vurdere, hvilket af de i alt tre idrætslinitiativer, der i særlig grad inspirerer og styrker den lokale foreningsidræt, ” siger formand i DIF, Niels Nygaard.

Udover Café Klubånd og Fodboldlinjen Randers er den 3. finalist til Danskernes Idrætspris Midtmors Parasport:

  • Et nyt tiltag i foreningen Midtmors Sportsforening etableret på foranledning af forældre, der efterlyste et idrætstilbud til deres bevægelseshandicappede børn. Den efterspørgsel imødekom foreningen, og det resulterede i, at der nu er 8 børn tilmeldt. Træneren er uddannet fysioterapeut og har været gymnastiktræner i mange år. Der bliver lagt vægt på leg, motorik, bevægelse, boldspil m.m., og forældrene får dannet et vigtigt netværk.

Om Danskernes Idrætspris:

DIF, e-Boks og P4 står bag Danskernes Idrætspris. Det er dommerpaneler i otte P4-distrikter, der har udvalgt tre regionale vindere fra hvert distrikt, der blev sendt videre til afstemning. De i alt 24 initiativer er nu blevet barberet ned til tre finalister via en afstemning blandt danskerne. Intet mindre end 12.698 danskere var inde på danskernesidrætspris.dk og stemme på deres favorit til prisen. Vinderen af Danskernes Idrætspris afsløres til DR’s sportsshow SPORT 2019 den 4. januar 2020 i Jyske Bank Boxen.