PRM: Fornem Uefa-pris til DIF get2sport

DIF’s indsats for idræt i socialt udsatte boligområder vinder UEFA Foundation for Children Award og modtager 45.500 euro.
15. nov 2019
DIF’s indsats for idræt i socialt udsatte boligområder vinder UEFA Foundation for Children Award og modtager 45.500 euro.

DIF har gennem mere end et årti via indsatsen DIF get2sport arbejdet for at styrke idrætsforeningerne i landets udsatte boligområder. Denne indsats høster fredag aften international anerkendelse. Det sker, når DIF’s formand, Niels Nygaard, og 10 børn fra Boldklubben Union i pausen af A-landskampen mellem Danmark og Gibraltar på Parkens græstæppe modtager UEFA Foundation for Children Award.

De modtager prisen på vegne af DIF get2sport, og med prisen følger 45.500 euro. Pengene får hurtigt ben at gå på, da de vil blive brugt på de særlige DBU Get2 Fodboldskoler, som DIF og DBU hver sommer afvikler i udsatte boligområder. DBU Get2fodboldskoler er et særligt tilbud målrettet børn, som af økonomiske årsager ikke har mulighed for at deltage på en af de almindelige fodboldskoler. Næste år fylder DBU Get2 Fodboldskoler 10 år, og her er planen at udvide antallet af fodboldskoler fra 15 til 17.

”Jeg er utrolig glad for, at det også bliver bemærket uden for landets grænser, at vi i DIF-idrætten tager et stort samfundsansvar. Arbejdet med DIF get2sport gør en stor forskel for rigtig mange børn, unge og voksne i de udsatte boligområder. Prisen fra Uefa betyder, at vi nu er endnu mere motiverede for at fortsætte arbejdet. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke de seneste regeringer og Nordea-fonden, som i årevis har støttet op om DIF get2sport,” siger formand for DIF, Niels Nygaard.

UEFA Foundation for Children Awards går hvert år til almennyttige organisationer, der forbedrer levevilkårene for marginaliserede og udsatte unge via fodbold eller via sport generelt. Det er UEFA’s medlemsforbund, som kan indstille nominerede til prisen, og det er således Dansk Boldspil-Union (DBU), der har indstillet DIF get2sport til prisen. Derfor er det også DBU-formand, Jesper Møller, som fredag aften i Parken overrækker prisen til Niels Nygaard og de 10 børn fra Boldklubben Union, som er en af de mange klubber i get2sport-samarbejdet.

“Vi er glade for at kunne være med til at invitere flere børn og unge ind i fodboldens fællesskab. Inklusion og integration er vigtige nøgleord for DBU og for DIF, og det er netop dét, som Get2 Fodboldskolerne kan bidrage til, når fodboldskolerne bliver en del af lokalmiljøet i de udsatte boligområder” siger Jesper Møller.

DIF er også nomineret til en prestigefyldte pris ’Sport Organization of the Year’, som uddeles af organisationen Peace and Sport den 12. december i Monaco. Baggrunden for denne nominering er ud over DIF get2sport-arbejdet også DIF Soldaterprojekt, som via idræt hjælper fysisk og psykisk skadede soldaterveteraner.


Om DIF get2sport:

Målet med DIF get2sport er at sikre, at der eksisterer et frivilligt idrætsforeningsliv også i de mest udsatte boligområder, så der er idrætstilbud til især børn og unge i området. Midlet er først og fremmest at styrke de frivillige kræfters vilkår i foreningerne, så disse frivillige har lyst, evner og ressourcer til at være frivillige ledere og trænere for områdets børn og unge.

DIF get2sport har eksisteret siden 2005 og har løbende udviklet sig og tilføjet nye samarbejdskommuner og -foreninger. I 2019 støttede DIF get2sport 55 foreninger i 43 udsatte boligområder, som ligger i 22 forskellige kommuner. Indsatsen er finansieret af DIF, satspuljemidler og får desuden støtte af Nordea-fonden.