Besøg på Danmarks Golfmuseum

Vi har været på besøg på Danmarks Golfmuseum nær Vejle Fjord. Museet er en selvejende institution, der er stiftet i 1987 af læge Erik Halling, der var en ivrig golfspiller og samler af golf-effekter. Fra 1968 samlede han dem i et privat golfmuseum i sit hjem.
21. nov 2019
Vi har været på besøg på Danmarks Golfmuseum nær Vejle Fjord. Museet er en selvejende institution, der er stiftet i 1987 af læge Erik Halling, der var en ivrig golfspiller og samler af golf-effekter. Fra 1968 samlede han dem i et privat golfmuseum i sit hjem.

På Munkebjerg Hotel nær Vejle Fjord finder vi Danmarks Golfmuseum

Danmarks Golfmuseum er en selvejende institution, der er stiftet i 1987 af læge Erik Halling, der var en ivrig golfspiller og samler af golf-effekter. Fra 1968 samlede han dem i et privat golfmuseum i sit hjem.

I 1987 var Erik Halling med til at etablere det Golfhistorisk Selskab. Selskabet stod bag Danmarks Golfmuseum, der blev officielt åbnet i maj 1992, og som I april 1996 flyttede til lokaler i Munkebjerg Hotel. Herved fik Hallings enestående golfsamling et godt hjemsted, hvor den samtidig kan komme mange mennesker til glæde.

Museet fortæller golfsportens historie nationalt og internationalt. Samlingen omfatter mange spændende golfhistoriske genstande. Blandt andet udstyr, der har tilhørt dronningerne Alexandrine og Ingrid, Bjørn Borg samt en af Danmarks største golfpersonligheder Frederik Hegel, der i årene 1908 til 1934 vandt en lang række danske og udenlandske mesterskaber.

Perlen i golfmuseets samling er et hollandsk køllehoved fra slutningen af 1500-tallet eller begyndelsen af 1600-tallet.

Golfboldens historie illustreres ved udviklingen fra den såkaldte featheryball, fremstillet af kogte og hårdt sammenpressede fjer indsyet i læder, til de moderne, højteknologiske golfbolde af syntetiske materialer.

I 1901 spillede man Open Golf Championship of Denmark, der blev vundet af den skotske golfspiller Robert Dunlop, og det er det ældste nationale mesterskab i det kontinentale Europa.

Denne unikke medalje kan også ses i museets samling.

Turneringen spilles fortsat i dag som en del af Fanø-ugerne.

Museet, der absolut er et besøg værd, har åbent alle dage fra kl. 9-19