Fredrik Bjerrehuus udtaget til OL

Bryderen Fredrik Bjerrehuus er udtaget til OL som den tredje danske atlet. Dermed fortsætter traditionen med, at danske brydere er med til OL.
21. nov 2019
Bryderen Fredrik Bjerrehuus er udtaget til OL som den tredje danske atlet. Dermed fortsætter traditionen med, at danske brydere er med til OL.

Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark

Ved OL i Rio vandt bryderen Mark O. Madsen sølv, og det var kulminationen på fire OL i træk med dansk bryderepræsentation. Det var måske det, kunne man tænke. Men ved VM i brydning i september overgik Fredrik Bjerrehuus manges forventninger og sikrede dansk brydning en nationsplads til OL i Tokyo næste år.

Nu er Herning-bryderen så blevet officielt udtaget af DIF’s bestyrelse, der er national olympisk komité. Fredrik Bjerrehuus fik selv beskeden i forbindelse med en aftentræning træning hos Brydeklubben Thor i Nykøbing Falster.

"Igennem hele mit liv har det været en drøm at komme til OL, så det er dejligt, at den går i opfyldelse. Det betyder meget for mig, for min familie og for hele brydedanmark. Det bliver en kæmpe oplevelse med mange indryk, men dem skal jeg lære at distrahere fra, for det handler for mig udelukkende om det sportslige. Jeg går efter at slå de bedste i Tokyo,” siger Fredrik Bjerrehuus.

Brydning fortsætter stimen
Hos DIF er der stor tilfredshed med, at dansk brydning bliver repræsenteret ved det femte sommer-OL i træk.

”Fredrik Bjerrehuus leverede en heroisk præstation, da han via en flot semifinaleplads til VM sikrede en OL-kvalifikation. Fredrik kommer således til at holde en stolt tradition om dansk deltagelse i brydning i hævd, når legene går løs til sommer – og det kan vi godt lide,” siger Søren Simonsen, der er DIF’s OL Chef de Mission.

Mange gode kræfter har hjulpet til
Ifølge Team Danmark er der mange gode kræfter, som har spillet en rolle i forhold til, at Fredrik Bjerrehuus sidder i flyveren, når den til sommer letter mod Tokyo.

”Fredrik Bjerrehuus har de sidste par år taget et skridt op og leveret flere gode resultater på internationalt niveau. Vi glæder os meget til de kommende måneder, hvor der skal arbejdes stenhårdt i træningslokalet, så han kan stå så skarpt som muligt på brydemåtten i Tokyo. Udtagelsen er et stort skulderklap til både Fredrik Bjerrehuus, det danske brydemiljø i Nykøbing Falster, Herning Brydeklub og Herning Elite, som har støttet op om Frederiks gode udvikling,” siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

Billede: DIF

Fakta om Fredrik Bjerrehuus:

Alder: 29 år (født 14. januar 1990)

Sportsgren: Brydning

Disciplin: Græsk-romersk, 67 kilo

Klub: Herning BK

Udvalgte resultater: Semifinale VM 2019

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

 

For yderligere kommentarer kontakt:

Thor Hyllegard, sportschef i Danmarks Brydeforbund, 20466740, th@brydning.dk

Søren Simonsen, OL chef de mission, DIF: 29420443, sos@dif.dk

Lone Hansen, direktør, Team Danmark: 60382527, loha@teamdanmark.dk

Yderligere oplysninger om atleter, idrætsgrene, kvalifikationer samt presseinformation kan findes på www.ol.dk. Forberedelserne kan også følges via Facebook (Danmark til OL) og Instagram (@danmarktilol). Det officielle danske OL-hashtag er #allfordenmark