Danskernes Idrætspris: Her er de tre idrætsprojekter fra Østjylland, dommerpanelet sender videre

Café Klubånd, Fodboldlinjen Randers og ’Brug bolden’ er de tre idrætsprojekter Østjyllands dommerpanel har sendt videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de lokale idrætsprojekter videre i konkurrencen.
13. nov 2019
Café Klubånd, Fodboldlinjen Randers og ’Brug bolden’ er de tre idrætsprojekter Østjyllands dommerpanel har sendt videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de lokale idrætsprojekter videre i konkurrencen.

Dommerpanelet har talt, og nu er de tre idrætsprojekter, der er valgt til at gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris og de medfølgende 100.000 kroner udpeget.

Dommerpanelet, der består af den tidligere professionelle cykelrytter Chris Anker Sørensen, Anne Meta Nielsen, der repræsenterer foreningslivet i det østjyske via DIF’s Idrætspanel og som formand for Idrætssamvirket i Favrskov Kommune, samt DR P4 Østjyllands tovholder på Danskernes Idrætspris Simon Heegaard Larsen har vurderet samtlige af de østjyske indstillinger, der er kommet ind fra danskerne.

De udvalgte kandidater fra Østjylland er:

  • Fodboldlinjen Randers: En breddelinje for folkeskoleelever fra 5.-9. klasses drenge og piger, som gerne vil spille fodbold, opleve et godt socialt samvær og få læring igennem træning og undervisning. Fodboldlinjen er den største af sin slags i Norden og er et tæt samarbejde mellem Randers Kommune og Randers Ungdomsskole. Elever på Fodboldlinjen modtager træning to timer om ugen som morgentræning kl. 06.15-07.45, inden skoledagen begynder. Sidste år vandt Fodboldlinjen Randers for Østjyllands bedste initiativ, men gik ikke videre til landsfinalen.

Chris Anker Sørensen begrunder genvalget således:

”Jeg kan godt lide ideen om, at de både dyrker elite og bredde. Det, at uddanne trænere gør, at de har hele pakken, de favner bredt. Det er totalt sejt, at de træner om morgenen. Det gjorde jeg også som aktiv. Da jeg gik i gymnasiet, trænede jeg efter skole, men jeg ville gerne kunne have gjort det i starten af dagen. ”

  • ’Brug bolden’ er et initiativ taget af DBU Jylland og Demenshjørnet under Århus Kommune og har til mål at give deltagerne mulighed for at spille fodbold sammen. Brug Bolden skal skabe glæde og hjælpe ældre med demens til at komme ud blandt andre og samtidig øge deres generelle sundhed.

Begrundelsen for, at dommerpanelet har sendt netop dette idrætsinitiativ er sendt videre, lyder:

”Et rigtig fint initiativ, hvor man får en gruppe, der normalt ikke dyrker sport til at gøre netop det. Det må højne livskvaliteten. Der skal mange frivillige kræfter til, og nogle bruger meget tid og mange ressourcer på det.”

  • Café Klubånd: Også en genganger fra Beder-Malling, der fungerer som et moderne fælleshus. Her bliver der skabt et fællesskab på tværs idrætsgrene, kultur og alder. Det er drevet af frivillige på tværs af de to kommuner, Beder og Malling, og skaber et unikt fællesskab om idrætten.

Dommerpanelets begrundelse for at sende initiativet videre, er:

”Der er konkurrence mellem foreningerne i de mindre byer. Café Klubånd har på trods skabt et stærkt foreningsliv i et mindre samfund. De er så innovative, at de har fortjent at gå videre. ”

Om et eller flere af de idrætsinitiativer fra det østjyske formår at blive sendt videre i konkurrencen, er nu op til danskerne. I dag åbner danskernesidrætspris.dk nemlig for en afstemning, hvor danskerne inviteres til at stemme på deres favorit ud af alle de kandidater, som dommerpanelerne i hvert P4 distrikt har valgt at sende til afstemning. De tre kandidater, der får flest stemmer, er videre i konkurrencen.

Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2019 den 4. januar 2020.

Kandidaterne fra hvert P4 distrikt, der er sendt videre til afstemning blandt danskerne, er:

København:

Sædder IF

FamilieSportsLørdag i Copenhagen Floorball Club

AMOK Metr-O-Cup

Sjælland og øerne:

NFH Ballfighters

Meget Mere Merløse

VHG Aktivitetsdag

Fyn:

Pushing Daisies Girl Skate

Idræt har ingen alder – det er aldrig for sent

Børnebasket Odense

Syd og Sønderjylland:

Recovery Bull

Fnuggeline

Gymnakick

Midt- og Vestjylland:

Slankeforeningen Fnuggeline

Club 5000

Midtmors Parasport

Trekantområdet:

19 i 19

Spinning for udviklingshæmmede

60+ Frisk

Østjylland:

Fodboldlinjen Randers

Café Klubånd

Brug bolden

Nordjylland:

IFS Hjørring

Tornby World United

FIT for Kids

Sådan foregår afstemningen:
Ved at gå ind på danskernesidraetspris.dk kan man til og med den 4. december kl.8.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. Du kan stemme på tværs af områder, dvs. du behøver ikke stemme på projekt, der tilhører dit P4-sendeområde. De tre kandidater, der har fået flest stemmer, går videre i konkurrencen, og den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2019 lørdag den 4. januar 2020 i JYSKE BANK BOXEN i Herning.

 

For mere information, kontakt:

Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks, tlf. 23 82 13 14

Britt Spangsberg, kommunikationschef i Danmarks Idrætsforbund tlf. 21 53 61 44