Danskernes Idrætspris: Her er de idrætsprojekter fra Trekantområdet, dommerpanelet sender videre

’19 i 19’, ’Spinning for udviklingshæmmede’ og ’60+ Frisk’ er de tre idrætsprojekter, dommerpanelet for Trekantområdet har sendt videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de lokale idrætsprojekter videre i konkurrencen.
13. nov 2019
’19 i 19’, ’Spinning for udviklingshæmmede’ og ’60+ Frisk’ er de tre idrætsprojekter, dommerpanelet for Trekantområdet har sendt videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de lokale idrætsprojekter videre i konkurrencen.

Dommerpanelet har talt, og nu er de tre idrætsprojekter, der er valgt til at gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris og de medfølgende 100.000 kroner udpeget. Og det er tre meget forskellige projekter, der er sendt videre: En golfklub, der hjælper kontanthjælpsmodtagere, et tilbud til udviklingshæmmede, der får mulighed for at dyrke spinning i en såkaldt ’almindelig’ idrætsforening og en lang række idrætsforeninger i Kolding, der samarbejder med kommunen om at skabe idrætstilbud til seniorer.

Dommerpanelet, der består af cheftræner for FC Midtjylland, Jonas Dal, Carsten Andersen, formand for Fredericia Triathlon Team og repræsentant for den lokale foreningsidræt og DR P4 Trekantens tovholder på Danskernes Idrætspris, Jan Laursen, har vurderet samtlige af de indstillinger, der er kommet ind fra Trekantområdet.

De udvalgte kandidater er:

  • 19 i 19: Et projekt drevet af Birkemose Golfklub, som forsøger at hjælpe 19 kontanthjælpsmodtagere videre i jobs i 2019. Golfklubben sørger for at kontanthjælpsmodtagerne enten starter i praktik i klubben eller bliver sendt videre til klubbens 150 samarbejdspartnere. På den måde skaber sporten en direkte kontakt til arbejdsmarkedet for de involverede.

”Jeg kan godt lide, at projektet betyder, at kontanthjælpsmodtagere og golfklubbens medlemmer mødes. Det er jo nok ikke grupper, der har meget med hinanden at gøre til hverdag, men det tror jeg, at der kan komme meget positivt ud af, ” siger Jonas Dal om begrundelsen for at sende netop det idrætsprojekt videre.

  • Spinning for udviklingshæmmede: Går ud på at tilbyde udviklingshæmmede spinning i et rigtigt motionscenter. Og netop det at tilbuddet er rettet mod udviklingshæmmede, hvor det foregår i et ’rigtigt’ motionscenter, er vigtigt for dem, da de gerne vil være en del af foreningslivet på lige fod med andre.

”Her er et eksempel på, at man fra idrættens side gør noget for en svag gruppe og formår at nå en gruppe mennesker, der ellers ikke dyrker idræt,” siger medlem af dommerpanelet, Carsten Andersen.

  • 60+ Frisk: Er en gammel kending i denne sammenhæng. Projektet gik også videre i sidste års konkurrence, men det er stadig så godt et initiativ, at dommerkomiteen synes, at det bør have endnu en chance. Her er mere end 60 idrætsforeninger og andre foreninger involveret i et samarbejde med Kolding Kommune om at få flere seniorer til at dyrke idræt på flere planer. Projektet strækker sig fra stolegymnastik til seniorkarate.

”Det er et virkelig godt projekt, hvor det er lykkedes at få flere ældre til at komme ud og dyrke idræt på mange forskellige planer, og så er det virkelig positivt, at det er sket i tæt samarbejde med Kolding Kommune,” siger en af dommerne, Jonas Dal, der er cheftræner for FC Fredericia.

Om et eller flere af de tre udvalgte idrætsinitiativer fra Trekantområdet formår at blive sendt videre i konkurrencen, er nu op til danskerne. I dag åbner danskernesidrætspris.dk nemlig for en afstemning, hvor danskerne inviteres til at stemme på deres favorit ud af alle de kandidater, som dommerpanelerne i hvert P4 distrikt har valgt at sende til afstemning. De tre kandidater, der får flest stemmer, er videre i konkurrencen.

Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2019 den 4. januar 2020.

Kandidaterne fra hvert P4 distrikt, der er sendt videre til afstemning blandt danskerne, er:

København:

Sædder IF

FamilieSportsLørdag i Copenhagen Floorball Club

AMOK Metr-O-Cup

Sjælland og øerne:

NFH Ballfighters

Meget Mere Merløse

VHG Aktivitetsdag

Fyn:

Pushing Daisies Girl Skate

Idræt har ingen alder – det er aldrig for sent

Børnebasket Odense

Syd og Sønderjylland:

Recovery Bull

Fnuggeline

Gymnakick

Midt- og Vestjylland:

Slankeforeningen Fnuggeline

Club 5000

Midtmors Parasport

Trekantområdet:

19 i 19

Spinning for udviklingshæmmede

60+ Frisk

Østjylland:

Fodboldlinjen Randers

Café Klubånd

Brug bolden

Nordjylland:

IFS Hjørring

Tornby World United

FIT for Kids

Sådan foregår afstemningen:
Ved at gå ind på danskernesidraetspris.dk kan man til og med den 4. december kl.8.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. Du kan stemme på tværs af områder, dvs. du behøver ikke stemme på projekt, der tilhører dit P4-sendeområde. De tre kandidater, der har fået flest stemmer, går videre i konkurrencen, og den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2019 lørdag den 4. januar 2020 i JYSKE BANK BOXEN i Herning.

 

For mere information, kontakt:

Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks, tlf. 23 82 13 14

Britt Spangsberg, kommunikationschef i Danmarks Idrætsforbund tlf. 21 53 61 44