Danskernes Idrætspris: Her er de idrætsprojekter fra Nordjylland, dommerpanelet sender videre

IFS Hjørring, Tornby World United og Fit for Kids er de tre idrætsprojekter, dommerpanelet for Nordjylland har sendt videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de lokale idrætsprojekter videre i konkurrencen.
13. nov 2019
IFS Hjørring, Tornby World United og Fit for Kids er de tre idrætsprojekter, dommerpanelet for Nordjylland har sendt videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de lokale idrætsprojekter videre i konkurrencen.

Dommerpanelet har talt, og nu er de tre idrætsprojekter, der er valgt til at gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris og de medfølgende 100.000 kroner udpeget. Og det er tre meget forskellige projekter, der er sendt videre: En idrætsforening for sindslidende, en indsats for at integrere flygtningebørn via fodbold og en forening, der motiverer overvægtige børn til motion.

Dommerpanelet, der består af tidligere badmintonspiller Camilla Pedersen, Christian Bang, repræsentant for DIF-idrætten og formand for håndboldafdelingen i Strandby-Elling IF og DR P4 Nordjyllands tovholder på Danskernes Idrætspris, Bendt Godtberg, har vurderet samtlige af de indstillinger, der er kommet ind fra Nordjylland.

De udvalgte kandidater fra Nordjylland er:

  • IFS Hjørring: En idrætsforening drevet af og for mennesker, der har en sindslidelse, eller i perioder af deres liv har det psykisk dårligt. I foreningen kan man møde ligesindede, og der er mulighed for et frirum fra sygdomme og fordomme.
  • Tornby World United: Hvordan får man integreret flygtningebørn fra primært Syrien, Uganda, Congo og Eritrea? I Tornby Idrætsforening er svaret: Igennem fodbold. Her har træneren stået for transport af fodbolddrengene og for kontakten til hjemmet til forældrene, der ofte ikke taler dansk. Drengene spiller nu på klubbens u15 hold. De får anerkendelse, succes - og ikke mindst danske kammerater. Fodbolden har været med til at lære dem hurtigt dansk, og de er i dag "en del af holdet". 
  • FIT for Kids: Fit for Kids er en frivillig forening, der tilbyder et gratis børnevægttabsprogram til børn ml. 7-15 år og deres familier, hvor både børn og forældre kan deltage i træningen sammen. Her bliver de introduceret til idrætten på en måde, så de bliver motiverede til at bevæge sig mere.

Om et eller flere af de tre udvalgte idrætsinitiativer fra det nordjyske formår at blive sendt videre i konkurrencen, er nu op til danskerne. I dag åbner danskernesidrætspris.dk nemlig for en afstemning, hvor danskerne inviteres til at stemme på deres favorit ud af alle de kandidater, som dommerpanelerne i hvert P4 distrikt har valgt at sende til afstemning. De tre kandidater, der får flest stemmer, er videre i konkurrencen.

Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2019 den 4. januar 2020.

Kandidaterne fra hvert P4 distrikt, der er sendt videre til afstemning blandt danskerne er:

København:

Sædder IF

FamilieSportsLørdag i Copenhagen Floorball Club

AMOK Metr-O-Cup

Sjælland og øerne:

NFH Ballfighters

Meget Mere Merløse

VHG Aktivitetsdag

Fyn:

Pushing Daisies Girl Skate

Idræt har ingen alder – det er aldrig for sent

Børnebasket Odense

Syd og Sønderjylland:

Recovery Bull

Fnuggeline

Gymnakick

Midt- og Vestjylland:

Slankeforeningen Fnuggeline

Club 5000

Midtmors Parasport

Trekantområdet:

19 i 19

Spinning for udviklingshæmmede

60+ Frisk

Østjylland:

Fodboldlinjen Randers

Café Klubånd

Brug bolden

Nordjylland:

IFS Hjørring

Tornby World United

FIT for Kids

Sådan foregår afstemningen:
Ved at gå ind på danskernesidraetspris.dk kan man til og med den 4. december kl.8.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. Du kan stemme på tværs af områder, dvs. du behøver ikke stemme på projekt, der tilhører dit P4-sendeområde. De tre kandidater, der har fået flest stemmer, går videre i konkurrencen, og den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2019 lørdag den 4. januar 2020 i JYSKE BANK BOXEN i Herning.

 

For mere information, kontakt:

Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks, tlf. 23 82 13 14

Britt Spangsberg, kommunikationschef i Danmarks Idrætsforbund tlf. 21 53 61 44