Danskernes Idrætspris: Dommerpanel sender tre idrætsprojekter fra Syd- og Sønderjylland videre til afstemning

Recovery Bull, Fnuggeline og Gymnakick er de tre idrætsprojekter, dommerpanelet for Syd- og Sønderjylland har sendt videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de lokale idrætsprojekter videre i konkurrencen.
13. nov 2019
Recovery Bull, Fnuggeline og Gymnakick er de tre idrætsprojekter, dommerpanelet for Syd- og Sønderjylland har sendt videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de lokale idrætsprojekter videre i konkurrencen.

Dommerpanelet har talt, og nu er de tre idrætsprojekter, der er valgt til at gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris og de medfølgende 100.000 kroner udpeget. Og det er tre meget forskellige projekter, der er sendt videre: Et idrætsfællesskab for socialt udsatte, en forening for svært overvægtige kvinder, der kan dyrke motion sammen, og en ny træningsform, hvor man samler det bedste fra gymnastikken og taekwondo.

Dommerpanelet, der består af orienteringsløber Maja Alm, repræsentant for den lokale DiF-idræt og formand for Nord-Als Boldklub, Jesper Larsen og DR P4 Syds tovholder på Danskernes Idrætspris, Henrik Kellberg, har vurderet samtlige af de syd- og sønderjyske indstillinger, der er kommet ind fra danskerne.

De udvalgte kandidater er:

  • Recovery Bull: Et idrætsfællesskab for socialt udsatte, som hjemløse, stof– og alkoholmisbrugere, mennesker med sindslidelse, prostituerede og mennesker ramt af fattigdom. Formålet med RECOVERY BULLS er at skabe livsglæde hos de udsatte og sætte en idrætsbevægelse i gang for den del af befolkningen, der ikke reelt har adgang til de eksisterende idrætsfællesskaber.
  • Fnuggeline: En forening af svært overvægtige kvinder, der samles med det formål at tabe kilo og dermed få en ny livsstil og bedre livskvalitet. Kvinderne dyrker motion/bevægelse sammen, og alle kan være med. Her bliver der gjort noget for en gruppe mennesker, der ofte har svært ved at komme ud og finde et sted til motion pga. overvægten.
  • Gymnakick: Her blandes de traditionelle elementer fra gymnastikken med den orientalske kampkunst Taekwondo. Der sættes fokus på den gensidige respekt og disciplinen, som vil være en forudsætning for at få et godt gymnakick træningsmiljø. En træningsform, der styrker fokus for den enkelte deltager, og hvor kroppens motorik udfordres på en anderledes måde end i den traditionelle gymnastik.

Dommerpanelets begrundelse for at sende de tre idrætsprojekter videre er:

”Dommerpanelet har fokuseret på at hylde initiativer, der nytænker måden, vi dyrker sport på. Derfor har vi lagt vægt på, at initiativerne rammer en bred målgruppe på en innovativ måde eller er et initiativ, der inddrager målgrupper, der ellers ikke ville dyrke idræt. Vi tror og håber på, at idræt fremmer livskvaliteten – især hvis vi har det sjovt, imens vi gør det.”

Om et eller flere af de tre udvalgte idrætsinitiativer fra det syd- og sønderjyske formår at blive sendt videre i konkurrencen, er nu op til danskerne. I dag åbner danskernesidrætspris.dk nemlig for en afstemning, hvor danskerne inviteres til at stemme på deres favorit ud af alle de kandidater, som dommerpanelerne i hvert P4 distrikt har valgt at sende til afstemning. De tre kandidater, der får flest stemmer, er videre i konkurrencen.

Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2019 den 4. januar 2020.

Kandidaterne fra hvert P4 distrikt, der er sendt videre til afstemning blandt danskerne, er:

København:

Sædder IF

FamilieSportsLørdag i Copenhagen Floorball Club

AMOK Metr-O-Cup

Sjælland og øerne:

NFH Ballfighters

Meget Mere Merløse

VHG Aktivitetsdag

Fyn:

Pushing Daisies Girl Skate

Idræt har ingen alder – det er aldrig for sent

Børnebasket Odense

Syd og Sønderjylland:

Recovery Bull

Fnuggeline

Gymnakick

Midt- og Vestjylland:

Slankeforeningen Fnuggeline

Club 5000

Midtmors Parasport

Trekantområdet:

19 i 19

Spinning for udviklingshæmmede

60+ Frisk

Østjylland:

Fodboldlinjen Randers

Café Klubånd

Brug bolden

Nordjylland:

IFS Hjørring

Tornby World United

FIT for Kids

Sådan foregår afstemningen:
Ved at gå ind på danskernesidraetspris.dk kan man til og med den 4. december kl.8.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. Du kan stemme på tværs af områder, dvs. du behøver ikke stemme på projekt, der tilhører dit P4-sendeområde. De tre kandidater, der har fået flest stemmer, går videre i konkurrencen, og den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2019 lørdag den 4. januar 2020 i JYSKE BANK BOXEN i Herning.

 

For mere information, kontakt:

Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks, tlf. 23 82 13 14

Britt Spangsberg, kommunikationschef i Danmarks Idrætsforbund tlf. 21 53 61 44