Danskernes Idrætspris: Dommerpanel sender tre idrætsprojekter fra det midt- og vestjyske videre til afstemning

Club 5000, Slankeforeningen Fnuggeline og Midtmors Parasport er de tre idrætsprojekter, dommerpanelet for Midt- og Vestjylland har sendt videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de lokale idrætsprojekter videre i konkurrencen.
13. nov 2019
Club 5000, Slankeforeningen Fnuggeline og Midtmors Parasport er de tre idrætsprojekter, dommerpanelet for Midt- og Vestjylland har sendt videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Nu er det op til danskerne at stemme et af de lokale idrætsprojekter videre i konkurrencen.

Dommerpanelet har talt, og nu er de tre idrætsprojekter, der er valgt til at gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris og de medfølgende 100.000 kroner udpeget. Og det er tre meget forskellige projekter, der er sendt videre: En forening, hvor svært overvægtige kvinder kan dyrke idræt sammen, et idrætstilbud for bevægelseshandicappede børn og et gå-tilbud til unge, som bekæmper et for stillesiddende liv.

Dommerpanelet, der består af triatlet Michelle Vesterby, Pernille Dernburg Petersen, der repræsenterer foreningslivet via DIF’s Idrætspanel og DR P4 Sjællands tovholder på Danskernes Idrætspris, Jens Ole Sørensen, har vurderet samtlige af de midt- og vestjyske indstillinger, der er kommet ind fra danskerne.

De udvalgte kandidater er:

  • Slankeforeningen Fnuggeline: En forening for svært overvægtige kvinder. Formålet er at være et fristed, hvor kvinder med et bmi over 30 kan finde støtte, vejledning og motivation til et bedre liv i samvær med ligesindede. Kvinderne får inspiration til anderledes og sjov træning for overvægtige, og målet er på den måde også at inspirere centre og foreninger i lokalområdet til at oprette hold, motion og træning for overvægtige.

Dommerpanelets begrundelse for at sende Fnuggeline videre, er:

”Her er der tale om hjælp til selvhjælp. Et tilbud om bevægelse i fællesskab, så deltagerne kan nå et personligt mål om vægttab. Det er utvivlsomt mere motiverende at nå et stort vægttab, hvis man ikke er alene om opgaven. De har gjort mange inaktive kvinder aktive med større livsglæde og sundhed til følge”.

  • Midtmors Parasport: Et nyt tiltag i foreningen Midtmors Sportsforening etableret på foranledning af forældre, der efterlyste et idrætstilbud til deres bevægelseshandicappede børn. Den efterspørgsel imødekom foreningen, og det resulterede i, at der nu er 8 børn tilmeldt. Træneren er uddannet fysioterapeut og har været gymnastiktræner i mange år. Der bliver lagt vægt på leg, motorik, bevægelse, boldspil m.m., og forældrene får dannet et vigtigt netværk.

Begrundelsen for at sende Midtmors Parasport videre, er:

”Midtmors Parasport er virkelig et fantastisk idrætstilbud til børn, der på grund af deres bevægelseshandicap er udelukket fra de almindelige idrætstilbud. Her kan de møde ligestillede til spil, leg og konkurrence. Det er en ekstra bonus, at det foregår i en helt almindelig idrætsforenings regi.”

  • Club 5000: Club 5000 er et gratis tilbud til unge under Thyholm Løbeklub for at styrke deres sundhed og forebygge fedme. To dage om ugen går de unge og deres forældre i gruppen nogle kilometer. Hver kilometer giver et point til den, der deltager, og når hele gruppen når 5000 km, er der en gevinst fx en tur i svømmehallen. 

Dommerpanelets begrundelse for at udvælge Club 5000:

”De tager fat på noget, som er kommet snigende de senere år, hvor børn og unge mennesker er blevet mere og mere inaktive. De inviterer til et aktivt fællesskab, hvor man sammen når et mål og får en belønning. Og som bonus får man bevæget sig i stedet for at sidde med næsen i en iPad, ” lyder det fra dommerpanelet.

Om et eller flere af de tre udvalgte idrætsinitiativer fra det det midt- vestjyske formår at blive sendt videre i konkurrencen, er nu op til danskerne. I dag åbner danskernesidrætspris.dk nemlig for en afstemning, hvor danskerne inviteres til at stemme på deres favorit ud af alle de kandidater, som dommerpanelerne i hvert P4 distrikt har valgt at sende til afstemning. De tre kandidater, der får flest stemmer, er videre i konkurrencen.

Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2019 den 4. januar 2020.

Kandidaterne fra hvert P4 distrikt, der er sendt videre til afstemning blandt danskerne, er:

København:

Sædder IF

FamilieSportsLørdag i Copenhagen Floorball Club

AMOK Metr-O-Cup

Sjælland og øerne:

NFH Ballfighters

Meget Mere Merløse

VHG Aktivitetsdag

Fyn:

Pushing Daisies Girl Skate

Idræt har ingen alder – det er aldrig for sent

Børnebasket Odense

Syd og Sønderjylland:

Recovery Bull

Fnuggeline

Gymnakick

Midt- og Vestjylland:

Slankeforeningen Fnuggeline

Club 5000

Midtmors Parasport

Trekantområdet:

19 i 19

Spinning for udviklingshæmmede

60+ Frisk

Østjylland:

Fodboldlinjen Randers

Café Klubånd

Brug bolden

Nordjylland:

IFS Hjørring

Tornby World United

FIT for Kids

Sådan foregår afstemningen:
Ved at gå ind på danskernesidraetspris.dk kan man til og med den 4. december kl.8.00 stemme på det idrætsinitiativ, som man synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. Du kan stemme på tværs af områder, dvs. du behøver ikke stemme på projekt, der tilhører dit P4-sendeområde. De tre kandidater, der har fået flest stemmer, går videre i konkurrencen, og den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2019 lørdag den 4. januar 2020 i JYSKE BANK BOXEN i Herning.

For mere information, kontakt:

Susanne Søndahl Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks, tlf. 23 82 13 14

Britt Spangsberg, kommunikationschef i Danmarks Idrætsforbund tlf. 21 53 61 44

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk