Høje-Taastrup bliver visionskommune i Bevæg dig for livet

Med en ambitiøs aftale vil Høje-Taastrup Kommune være med til at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.
3. okt 2019
Med en ambitiøs aftale vil Høje-Taastrup Kommune være med til at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.

Der sker noget, når vi bevæger os. Humøret stiger. Stressen falder. Vi får mere overskud. Både til os selv og dem omkring os. I Høje-Taastrup Kommune skal endnu flere borgere derfor have muligheden for at leve et sundt og aktivt liv. Nu har idrætsorganisationerne DGI og DIF indgået en aftale med Høje Taastrup Kommune som visionskommune i initiativet ”Bevæg dig for livet”. Målet er, at 9.500 flere borgere i 2025 skal være fysisk aktive. Halvdelen af dem i foreningslivet.

Dermed skal kommunen hjælpe til målsætningen om, at Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025. Det er målsætningen for den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie - en aftale, der går under navnet ’Bevæg dig for Livet’.

Aktiv hele livet
Høje-Taastrup Kommune har et stærkt foreningsliv og har i en årrække sammen med lokale foreninger og institutioner arbejdet på at styrke bevægelsesglæden og fællesskabet hos mange grupper af borgere. Flere har fået et aktivt liv, men der er stadig mange, der ikke er en del af de aktive fællesskaber eller er aktive på egen hånd.

”Som visionskommune vil vi arbejde for at få 5.000 flere børn og unge under 25 år med i det frivillige folkeoplysende foreningsliv. Vi vil samarbejde med foreninger om tilbud til begyndere og motionister i alle aldre, vi vil udvikle eksisterende faciliteter og blive bedre til at bruge dem, vi har. Vi vil sikre bevægelsesforløb for alle daginstitutionsbørn med foreninger og foreningsforløb for alle skolebørn. Kort sagt arbejder vi på at gøre det nemt og sjovt at være aktiv hele livet”, siger Michael Ziegler, der er borgmester.

Næste skridt
De kommende fem år skal der skabes gode rammer for bevægelse og fællesskaber i og på tværs af foreninger, frivillige, kommunens forvaltninger, samråd, DGI og DIF. Det handler kort og godt om at sætte Høje-Taastrup i bevægelse.

”Vi glæder os til at være med til at få endnu flere aktive mennesker i kommunen. Her er der stort engagement og mange gode indsatser at bygge videre på. Vi ved, at det giver resultater, når man arbejder sammen på tværs mod det samme mål”, siger Bruno L. Hansen, der er formand i DGI Midt- og Vestsjælland

I Bevæg dig for livets organisationer DIF og DGI ser man frem til at samarbejde om at få flere aktive borgere.

”Høje-Taastrup er ikke bange for at sigte højt, når det kommer til idræt og bevægelse. Det er den nye idræts- og bevægelsespolitik et tydeligt bevis på. Hvis kommunen lykkes med at få 5.000 flere aktive børn og unge i foreningslivet, så vil det skabe et stærkt fundament for et langt og aktivt liv. Hos DGI og DIF ser vi frem til at understøtte kommunen i opfyldelsen”, siger Per Nedergaard Rasmussen, Leder af den kommunale enhed i Bevæg dig for livet.

Om Bevæg dig for livet:
Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er visionen i Bevæg dig for livet, der er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund, TrygFonden og Nordea-fonden, og involverer hele Danmark.