Guld til det danske kvindelandshold i beach håndbold

Onsdag aften sejrede det danske kvindelandshold i beach håndbold, under World Beach Games, der er blevet afholdt i Doha.
16. okt 2019
Onsdag aften sejrede det danske kvindelandshold i beach håndbold, under World Beach Games, der er blevet afholdt i Doha.

Med en flot sejr over Ungarn på 2-0 kunne det danske kvindelandshold i beach håndbold onsdag aften stille sig øverst på skamlen ved World Beach Games i Doha.

Legene er det seneste skud på den olympiske stamme, hvor Danmark har stillet med 26 atleter i 4 idrætsgrene: beach håndbold, skateboard, aquathlon og kitefoil racing. Skateboard debuterer på det olympiske program ved OL i Tokyo 2020, og kitefoil racing er på programmet ved OL i Paris i 2024.

”Det er en virkelig flot debut, vi har fået til World Beach Games. Og det, at det danske kvindelandshold så tilmed henter en guldmedalje hjem, er bare endnu en fjer i hatten. Holdet har leveret suveræne præstationer hele vejen igennem, og det, at de både kan slå stærke nationer som Ungarn, USA og Brasilien, siger meget om deres styrke,” siger Mikkel Sansone Øhrgaard, der er chef de mission for den danske delegation til World Beach Games.

I sommer vandt det danske kvindelandshold guld i Europamesterskaberne, så der var stille forventninger til, at holdet kunne ende på sejrsskamlen:

”Vi håbede da, inden vi kom til Doha, at vi kunne levere nogle gode danske resultater, netop også fordi vi i beach håndbold er forsvarende europamestre. Men når det er sagt, så var det jo første udgave af legene, så det var også svært at forudsige, hvordan det ville gå. Derfor er det også bare endnu mere glædeligt, at kvindelandsholdet kunne holde niveauet hele vejen igennem,” lyder det fra Mikkel Sansone Øhrgaard.

Det danske kvindelandshold i beach håndbold:
Maria Krogh Holm (Horsens HK), Laura Louisa Ferløv Askvist (EH Aalborg), Line Gyldenløve Kristensen (Bjerringbro FH), Melanie Fuglsbjerg (Skanderborg Håndbold), Ann Cecilie Frühstück Møller (Oddense-Otting U&GF), Anna Lillesø Nielsen (Vendsyssel Håndbold), Frederikke Buhl Lærke (Roskilde Håndbold), Camilla Fangel (Silkeborg-Voel), Rikke Thyrsted Enevoldsen (Bjerringbro FH), Maria-Teresa Grønning Faurhøj (Roskilde Håndbold)

Øvrige placeringer:
Beach håndbold herrer: nr.7

Aquathlon: Valdemar Solok: nr. 9 og Niklas Røssner Hansen: diskvalificeret pga. fejl i transitionszonen

Kitefoil racing: James Kim Johnsen: nr. 19 og Stine Juhl Jensen: nr. 18

Skateboard: Rune Glifberg: nr. 4 og Dannie Christian Carlsen: nr. 7

Om World Beach Games:
12.-16. oktober i Doha

14 discipliner, 1240 atleter, 350 medaljer og 97 nationer fra alle fem kontinenter (nationer: Afrika: 17, Amerika 19, Asien: 21, Europa: 35 og Oceanien:5). Arrangeres af ANOC (sammenslutningen af nationale olympiske komitéer).

For yderligere kommentarer kontakt:

Mikkel Sansone Øhrgaard: 51 55 93 34, mio@dif.dk