PRM: Danmark klar til første World Beach Games

Danmark stiller med 26 atleter til den første udgave af World Beach Games. Der er olympiske perspektiver både i forhold til OL i Tokyo 2020 og OL i Paris i 2024.
11. okt 2019
Danmark stiller med 26 atleter til den første udgave af World Beach Games. Der er olympiske perspektiver både i forhold til OL i Tokyo 2020 og OL i Paris i 2024.

World Olympic Beach Games er det seneste skud på den olympiske stamme. Legene afvikles fra den 12.-16. oktober i Qatar, og Danmark stiller med 26 atleter i 4 idrætsgrene (beach håndbold, skateboard, aquathlon og kitefoil racing).

”Vi ser frem til legene. Det er godt, at der kommer fokus på nogle idrætsgrene, som normalt ikke får så megen opmærksomhed, og så er der også et meget interessant olympisk perspektiv,” siger Mikkel Sansone Øhrgaard, der er chef de mission for den danske delegation til World Beach Games.

Skateboard debuterer på det olympiske program ved OL i Tokyo næste år, mens kitefoil rancing er på programmet fire år senere ved OL i Paris 2024.

”Jeg håber, at vi kan levere nogle gode danske resultater. I beach håndbold er vi eksempelvis forsvarende europamestre for både kvinder og mænd, og vi har atleter som ligger godt til på ranglisterne i de andre discipliner. Men det er svært at vurdere vores chancer, da det er første udgave af legene nogensinde,” siger han og fortsætter:

”Samtlige udøvere kommer til at opleve et event, der minder meget om OL, og det vil især være vigtigt for skaterne som forberedelse frem mod OL i Tokyo.”

Den første udgave af World Beach Games skulle oprindelig være afviklet i San Diego, men på grund af økonomiske udfordringer blev det for fire måneder siden rykket til Qatar i stedet.

Billede: Det danske kvindelandshold i beach håndbold ved World Beach Games i Qatar (DIF).

Det danske hold:
Aquathlon:
Nicklas Røssner Hansen, Valdemar Solok

Beach håndbold:
(Kvinder): Maria Krogh Holm (Horsens HK), Laura Louisa Ferløv Askvist (EH Aalborg), Line Gyldenløve Kristensen (Bjerringbro FH), Melanie Fuglsbjerg (Skanderborg Håndbold), Ann Cecilie Frühstück Møller (Oddense-Otting U&GF), Anna Lillesø Nielsen (Vendsyssel Håndbold), Frederikke Buhl Lærke (Roskilde Håndbold), Camilla Fangel (Silkeborg-Voel), Rikke Thyrsted Enevoldsen (Bjerringbro FH), Maria-Teresa Grønning Faurhøj (Roskilde Håndbold)

(Herrer): Nikolai Frederik Aleksandrovietz (Gudme HK), Martin Vilstrup Andersen (Team Sydhavsøerne), Ronnie Vilstrup Andersen (FIF), Martin Nørlund Christensen (HEI Håndbold), Joachim Trend Hansen (HEI Håndbold), Emil Halkier Sørensen (HEI Håndbold), Frederik Bech Jensen (Aalborg Håndbold), Jeppe Villumsen (FIF), Mikkel Drud Nielsen (Ajax), Simon Palle Møss (FIF)

Kitefoil racing:
Stine Juhl Jensen, James Kim Johnsen

Skateboard:
Dannie Christian Carlsen, Rune Glifberg

Om World Beach Games:
12.-16. oktober i Qatar
14 discipliner, 1240 atleter, 350 medaljer og 97 nationer fra alle fem kontinenter (nationer: Afrika: 17, Amerika: 19, Asien: 21, Europa: 35 og Oceanien: 5). Arrangeres af ANOC (Sammenslutningen af nationale olympiske komitéer)

For yderligere kommentarer kontakt:
Mikkel Sansone Øhrgaard: 51 55 93 34, mio@dif.dk

Følg med her:
Livestreaming: https://www.awbgqatar.com/watch-live/
AWBG 2019 hjemmeside: https://www.awbgqatar.com/
AWBG 2019 Instagram: https://www.instagram.com/awbg2019/
Instagram: @danmarks_idraetsforbund og @danmarktilol