Syd- og Sønderjyllands bedste idrætsprojekt skal findes

Nu har du muligheden for at indstille den idé eller det projekt fra det syd- og sønderjyske, du mener, skal vinde Danskernes Idrætspris.
2. okt 2019
Nu har du muligheden for at indstille den idé eller det projekt fra det syd- og sønderjyske, du mener, skal vinde Danskernes Idrætspris.

Danskernes Idrætspris er prisen, der hylder projekter og idéer, der hver dag året rundt styrker idrætslivet og er med til at give alle – store som små - gode oplevelser i idrætsforeningerne. Prisen er præsenteret af e-Boks i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DR P4.

Sidste år var det Sønderjyske Kidz, der er et håndboldhold for børn og unge med udviklingshandicap, der løb med den sønderjyske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Desværre blev det ikke ’Sønderjyske Kidz’, der endte med Danskernes Idrætspris -trofæet, da det kom til finalen.

Men nu er chancen for at gøre et syd- og sønderjysk idrætsprojekt til vinder der igen. Onsdag den 2. oktober åbner danskernesidraetspris.dk nemlig igen for indstillinger. Her er alle inviteret til at indstille det projekt eller den idé, der er med til at styrke foreningslivet i Danmark, og som inspirerer og motiverer flere til at dyrke idræt.

VM-vindende atlet skal vurdere indstillinger
Med i dommerpanelet i Syd- og Sønderjylland sidder indehaver af syv VM-titler i orienteringsløb, Maja Alm. Hun er født og opvokset i Rødekro, og for nylig vandt hun DM i halvmaraton og fik den hurtigste tid af en dansk kvinde i 16 år på halvmaraton-distancen. Frem mod OL i Tokyo 2020 vil Maja Alms hovedfokus ligge på atletikken.

Når danskerne har nomineret deres favoritter, udpeger dommerkomitéen de tre bedste idrætsinitiativer, hvorefter alle kan stemme på deres favorit. De tre regionale kandidater, der får flest stemmer, går videre til den landsdækkende finale.

Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2019 den 4. januar 2020 og modtager, udover æren, en check på 100.000 kroner. Pengene skal bruges til at udvikle projektet yderligere.

”Danskernes Idrætspris skal hylde alle de gode ideer, der opstår i idrættens verden. Ingen idéer eller projekter er for små, så længe de motiverer danskerne til endnu mere bevægelse og fællesskab og inspirerer til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten lokalt i Danmark,” siger kommunikationschef i DIF, Britt Spangsberg.

Kommunikationsdirektør i e-Boks, Susanne Søndahl Wolff, forsætter:

”Vi glæder os over, at vi hvert år får præsenteret så mange forskelligartede initiativer, og at prisen er med til at inspirere andre til at sætte nye tiltag i gang til glæde for os alle. Forhåbentligt får vi igen i år en masse bud på kandidater til dette års Danskernes Idrætspris”.

DR’s regionale P4 stationer sætter i den kommende tid, og frem til showet SPORT 2019, fokus på de projekter, der bliver nomineret til prisen.

Det er muligt at indstille sin kandidat frem til den 18. oktober kl. 12:00. Danskernes Idrætspris kan ikke gives til en enkeltperson. Det er tilladt at indstille samme projekt op til tre gange.

Fakta om sidste års vinder:

  • Vinder af Danskernes Idrætspris 2018 var LykkeLiga – håndbold for udviklingshæmmede. En ide skabt af den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen, der selv har et barn med downs syndrom.
  • Rikke Nielsen tog initiativ til Aalborg Kidz i 2016, der senere blev til LykkeLiga
  • I dag er der 51 tilsvarende hold i alle egne af landet plus Grønland og Færøerne.
  • Danskernes Idrætspris har sat yderligere skub i ideen - Hver uge trænes 663 børn i LykkeLiga af samlet 333 trænere.