Indstil din kandidat til Danskernes Idrætspris

Det er kendte sportsnavne som Michelle Vesterby, Chris Anker Sørensen, Maja Alm, Cathrine Dufour og Christinna Pedersen, der i år skal vurdere, hvem der skal vinde Danskernes Idrætspris 2019.
2. okt 2019
Det er kendte sportsnavne som Michelle Vesterby, Chris Anker Sørensen, Maja Alm, Cathrine Dufour og Christinna Pedersen, der i år skal vurdere, hvem der skal vinde Danskernes Idrætspris 2019.

Danskernes Idrætspris er prisen, der hylder projekter og idéer, der hver dag året rundt styrker idrætslivet og er med til at give alle – store som små - gode oplevelser i idrætsforeningerne. Prisen er præsenteret af e-Boks i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DR P4.

Nu bliver danskerne igen inviteret til at indstille den idé eller det projekt, de mener, skal vinde Danskernes Idrætspris.

Ved sidste års show blev det LykkeLiga, der vandt Danskernes Idrætspris for at give flere børn og unge udviklingshæmmede muligheden for at kunne dyrke idræt. Stifter af LykkeLiga, Rikke Nielsen, har selv et barn med downs syndrom og syntes, at der var et hul i udbuddet af idræt til udviklingshæmmede. Initiativet voksede sig stort og inspirerede langt ud over Danmarks grænser. Derfor skulle initiativet honoreres med Danskernes Idrætspris.

Kendte sportsnavne vurderer danskernes indstillinger
Hvert dommerpanel, der vurderer danskernes indstillinger, består af et kendt sportsnavn, en lokal repræsentant for foreningslivet og en journalist fra hvert P4-distrikt.

I år skal kendte sportsnavne som triatlet Michelle Vesterby og tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen være med til at vurdere, hvem der skal stå på scenen til DR’s SPORT 2019 og modtage prisen og en check på 100.000 kroner.

Når danskerne har nomineret deres favoritter, udpeger dommerkomitéen de tre bedste idrætsinitiativer, hvorefter alle kan stemme på deres favorit. De tre regionale kandidater, der får flest stemmer, går videre til den landsdækkende finale.

Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2019 den 4. januar 2020 og modtager, udover æren, en check på 100.000 kroner. Pengene skal bruges til at udvikle projektet yderligere.

”Danskernes Idrætspris skal hylde alle de gode ideer, der opstår i idrættens verden. Ingen idéer eller projekter er for små, så længe de motiverer danskerne til endnu mere bevægelse og fællesskab og inspirerer til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten lokalt i Danmark," siger kommunikationschef i DIF, Britt Spangsberg.

Kommunikationsdirektør i e-Boks Susanne Søndahl Wolff forsætter:

”Vi glæder os over, at vi hvert år får præsenteret så mange forskelligartede initiativer, og at prisen er med til at inspirere andre til at sætte nye tiltag i gang til glæde for os alle. Forhåbentligt får vi igen i år en masse bud på kandidater til dette års Danskernes Idrætspris”.

Det er muligt at indstille sin kandidat frem til den 18. oktober kl. 12:00 på danskernesidraetspris.dk. Prisen kan ikke gives til en enkeltperson. Det er tilladt at indstille samme projekt op til tre gange.

Fakta om sidste års vinder:

  • Vinder af Danskernes Idrætspris 2018 var LykkeLiga – håndbold for udviklingshæmmede. En ide skabt af den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen, der selv har et barn med downs syndrom.
  • Rikke Nielsen tog initiativ til Aalborg Kidz i 2016, der senere blev til LykkeLiga
  • I dag er der 51 tilsvarende hold i alle egne af landet plus Grønland og Færøerne.
  • Danskernes Idrætspris har sat yderligere skub i ideen - Hver uge trænes 663 børn i LykkeLiga af samlet 333 trænere.