Jule-badminton og 165 andre initiativer modtager 2 millioner kroner

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Toms står bag den nye millionpulje, Toms Guldpulje, som skal løfte familieidrætten i Danmark. Ansøgningsfristen er udløbet, og 166 foreninger har tilsammen modtaget 2 millioner kroner for de bedste ideer til at få flere familier ud at dyrke idræt.
20. sep 2019
Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Toms står bag den nye millionpulje, Toms Guldpulje, som skal løfte familieidrætten i Danmark. Ansøgningsfristen er udløbet, og 166 foreninger har tilsammen modtaget 2 millioner kroner for de bedste ideer til at få flere familier ud at dyrke idræt.

Toms Guldpulje er kommet flyvende fra start. Ansøgningerne har ligget i den høje ende, både hvad angår kvalitet og antal. Der er modtaget 504 ansøgninger for et samlet beløb på 8.661.357 kr. Det har været en svær udvælgelsesproces, og man har derfor haft fokus på at tilgodese så mange foreninger som muligt.

”Vi ved, at småbørnsforældre har vanskeligt ved at få timerne til at slå til i løbet af dagen. Deres idræt er desværre en af de ting, der nedprioriteres først. Samtidig ved vi, at en af de vigtigste faktorer for, at børn og unge dyrker idræt, er, at deres forældre også gør det. Vi vil i DIF derfor gerne skubbe på en udvikling, hvor flere og flere foreninger skaber idrætstilbud, hvor forældre og børn er aktive sammen. Derfor glæder vi os over det høje antal af ansøgere og kvaliteten af dem. Det vidner om, at ideen med at få aktiveret flere børnefamilier, er et ønske, vi deler med rigtig mange foreninger,” siger Mikkel Nørtoft Magelund, teamleder i Bredde og Motion hos Danmarks Idrætsforbund.

Fra jule-badminton til mørkehåndbold
De 166 foreninger kommer fra hele landet og repræsenterer en lang række forskellige idrætter.

Ansøgningerne har en bred spændvidde. Der er fx bevilliget penge til:
• Taekwondohold for hele familien i Proud Lions - Team Fredericia Taekwondo Klub
• Jule-badminton i Allinge-Sandvig Gymnastikforening som en tilbagevendende familieturnering, hvor børn og voksne spiller double sammen i korte kampe
• Fodbold for mødre til aktive børn i Aalborg KFUM Fodbold
• Mørkehåndbold i Humble Håndbold, som stiller store og små lige i sjove forhindringer og spændende håndboldkampe.

Toms Guldpulje forventes igen at åbne for ansøgninger til foråret 2020, hvor der kan ansøges via DIF’s hjemmeside dif.dk/tomsguldpulje.