Aarhus Kommune bliver visionskommune for Bevæg dig for livet

Et nyt partnerskab mellem Aarhus Kommune, DGI og DIF skal hjælpe flere borgere til at være fysisk aktive og blive en del af foreningslivet. Partnerskabet er en del af Bevæg dig for livet-samarbejdet.
30. sep 2019
Et nyt partnerskab mellem Aarhus Kommune, DGI og DIF skal hjælpe flere borgere til at være fysisk aktive og blive en del af foreningslivet. Partnerskabet er en del af Bevæg dig for livet-samarbejdet.

Fredag 27. september underskrev borgmester Jacob Bundsgaard officielt en aftale mellem Aarhus Kommune og DGI og DIF, der gør Aarhus Kommune til visionskommune i Bevæg dig for livet.

Bevæg dig for livet er et partnerskab mellem Nordea-fonden, TrygFonden og DIF og DGI om at realisere de to idrætsorganisationers vision om, at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Aftalen løber de næste fem år, hvor Aarhus skal øge andelen af fysisk aktive aarhusianere fra 76% til 80% samt at øge andelen af foreningsaktive fra 41% til 45%.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, der selv er ivrig motionsløber, glæder sig over den nye aftale:

Vi ved, hvor afgørende motion og fællesskabet med andre er for vores livskvalitet – uanset om vi er unge eller gamle. Derfor er det rigtigt positivt, at vi nu i samarbejde med DGI og DIF kan sætte endnu mere fokus på bevægelse her i Aarhus. Den nye aftale er en fælles vision, der lægger op til at tænke nyt og anderledes, så endnu flere mennesker kan opleve glæden ved at bevæge sig – og meget gerne i fællesskab med andre.”

Den nye aftale bliver en tværgående indsats og målsætning for Aarhus Kommune og initiativet understøttes af to projektledere for at sikre og forankringen på tværs af hele Aarhus Kommune. Herunder, at visionsaftalen mellem Aarhus Kommune og DGI/DIF understøtter de allerede eksisterende politikker, projekter og samarbejder og gør dem endnu stærkere. Samtidig er hensigten at skabe grobund for nye fællesskaber, der retter blikket mod nye aktiviteter og målgrupper.

Rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive siger om Bevæg dig for livet:

Det er fantastisk at se, hvordan flere og flere går til idræt, og det vil vi hjælpe på vej. Se bare, hvordan antallet af ældre, der dyrker motion, det stiger eksplosivt. Idræt og motion er godt for andet og mere end det fysiske helbred. Ensomhed er et stort problem for mange mennesker, og når man er sammen om at dyrke idræt, opbygger man et fællesskab, der kan være med til at give venner og netværk. Derfor er jeg stolt af, at vi laver et langvarigt samarbejde med DGI og DIF.”

Formændene for DIF og DGI siger om indgåelse af visionsaftalen:

Vi kan nå store mål, når vi løfter i flok. Det har vi allerede bevist i vores seniorindsats med Aarhus Kommune, som vi kan bygge videre på. Vi tror på, at vi i Bevæg dig for livet-samarbejdet kan hjælpe endnu flere borgere ind i idrættens fællesskaber og give dem glæden af et aktivt liv, siger Niels Nygaard, formand i DIF.

Det er en ambitiøs aftale i forhold til at skabe lighed i idrætsdeltagelsen. Det er ét af de steder, hvor vi virkelig kan flytte noget sammen, så vi glæder os til at samarbejde om udviklingen de kommende år og forhåbentlig få erfaringer, der kan inspirere andre kommuner, siger Charlotte Bach Thomassen, formand i DGI.