FC Roskilde-sag om spil på egne kampe indbringes ikke for DIF's Matchfixingnævn

DIF’s Matchfixingsekretariat har efter grundig undersøgelse af spil på egne kampe i FC Roskilde besluttet ikke at indbringe dette forhold for matchfixingnævnet. Matchfixing-undersøgelsen fortsætter hos politiet.
3. jul 2019
DIF’s Matchfixingsekretariat har efter grundig undersøgelse af spil på egne kampe i FC Roskilde besluttet ikke at indbringe dette forhold for matchfixingnævnet. Matchfixing-undersøgelsen fortsætter hos politiet.

Efter at have afsluttet den indledende undersøgelse har Danmarks Idrætsforbunds (DIF) Matchfixingsekretariat valgt ikke at åbne en sag mod FC Roskilde eller nogle af klubbens spillere om spil på egne kampe.

”Vi har ikke fundet nogen beviser for, at der skulle have foregået spil på egne kampe blandt FC Roskildes spillere hverken i forbindelse med kampen mod Lyngby eller andre af holdets kampe i sæsonen. På den baggrund ser vi ikke nogen grund til at gå videre med sagen til matchfixingnævnet,” siger Poul Broberg, der er chef for Public Affairs i DIF og for DIF’s Matchfixingsekretariatet.

Med beslutningen er der lukket for den del af sagen, der handler om spil på egne kampe. Der kører fortsat en efterforskning hos politiet om mulig matchfixing og overtrædelse af straffeloven. En sag, som DIF anmeldte til politiet i maj.

FAKTA: Det siger reglerne

DIF indførte som første nationale forbund i 2013 et fælles regulativ mod matchfixing. DIF’s matchfixingregulativ dækker matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd.

Eksempler på matchfixing:

  • Forsætlig manipulation af resultatet af en idrætskonkurrence
  • Forsætlig underpræstation
  • Forsætligt nederlag i en konkurrence
  • Bestikkelse af eller trusler mod en anden person for at påvirke en idrætskonkurrence i en bestemt retning

Eksempler på uetisk adfærd:

  • Misbrug af intern viden, fx ved at videregive oplysninger, der kan udnyttes i forbindelse med spil (betting)
  • Spil på egen konkurrence, også selvom der spilles på sejr
  • Modtagelse af gaver, der ikke hænger naturligt sammen med den pågældende idrætskonkurrence