Astma og allergi tvinger Axelsen til European Games-afbud

Kraftige astmagener fra græspollenallergi tvinger badmintonspilleren Viktor Axelsen til i sidste øjeblik at melde afbud til European Games, som begynder på fredag.
19. jun 2019
Kraftige astmagener fra græspollenallergi tvinger badmintonspilleren Viktor Axelsen til i sidste øjeblik at melde afbud til European Games, som begynder på fredag.

Den tidligere verdensmester har lidt voldsomt af græspollenallergi gennem et stykke tid og har igennem de seneste to uger været i behandling på lungemedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital. Desværre har behandlingen ikke afhjulpet Viktors astma, og han døjer stadig med hoste og vejrtrækningsproblemer. Derfor var der ingen anden udvej end at melde afbud med kort varsel.

”Jeg virkelig frustreret over situationen. Jeg havde glædet mig til at komme afsted, og der var også meget vigtige point på spil i Minsk i forhold til OL-kvalifikationen. Men jeg er stadig ikke i nærheden af at kunne træne, endsige konkurrere på et fornuftigt niveau, og derfor er jeg nødt til at blive hjemme”, siger Viktor Axelsen og fortsætter:

”Jeg vil gerne ønske de andre badmintonspillere og alle de andre danske atleter ved European Games held og lykke med deres konkurrencer. Jeg er ked af ikke at kunne gøre dem selskab, men nu gælder det for mig om at komme ovenpå igen og få en god forberedelse frem mod VM i august.”

Ærgrelse og forståelse

Afbuddet fra Viktor Axelsen ærgrer Jakob Ovesen, der er Chef de Mission for den danske European Games-delegation.

”Viktor er en af de største navne i dansk idræt og selvfølgelig også et af de klart største navne i den danske trup. Jeg har kendt til de helbredsmæssige problemer, han kæmper med, og jeg håbede til det sidste, at han ville blive frisk nok til at komme til Minsk. Men har jeg også fuld forståelse for, at omstændighederne tvinger ham til at melde afbud,” siger Jakob Ovesen.

I Badminton Danmark er Sportschef Jens Meibom ked af det på Viktors vegne, men udtrykker samtidigt håb om fremtiden:

”Det er mildest talt rigtigt træls for Viktor. Han døjede med astma sidste år på samme tid og er nu rigtigt hårdt ramt igen. Det er først og fremmest rigtigt synd for Viktor og her på den korte bane handler det nu om, at han kommer af med hans gener og får det bedre. Og så skal han fortsætte sit forløb og samarbejde med lungemedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital," siger Jens Meibom og fortsætter:

"Der er stadig uafprøvede behandlingsmuligheder, som forhåbentlig vil kunne kurere eller afhjælpe hans græspollenallergi, f.eks. vaccination og de behandlingsmuligheder vil han nu forfølge i samarbejde med lægerne, så der kan blive fundet en permanent og varig løsning på hans græspollenallergi. Vi håber således på, at det er sidste år, at Viktor bliver plaget af sin astma.”

”Efter vi kommer hjem fra European Games igen, må vi så, sammen med Viktor og lægerne, drøfte, hvordan vi bedst håndterer hans astma fremadrettet”

Da lodtrækningen allerede er fundet sted, kan der desværre ikke indkaldes en ny herresingle som erstatning for Viktor Axelsen. I herresingle er Danmark dog fortsæt repræsenteret ved Anders Antonsen.

For yderligere oplysninger kontakt:

Jakob Ovesen

EG-Chef de Mission

+45 28 57 85 81

I Minsk: +375 225469431

jov@dif.dk

Jens Meibom

Sportschef, Badminton Danmark

+45 40 27 23 26

jeme@badminton.dk

Fakta om European Games

Om European Games

• Afvikles 21.-30. juni i Minsk, Hviderusland

• 50 nationer og 4.000 atleter deltager. Det danske hold består af 57 atleter

• 15 forskellige idrætsgrene (heraf 13 olympiske). Danmark deltager i 10 idrætsgrene

• I to sportsgrene er European Games også officielt EM (boksning for mænd og judo)

• Konkurrencerne i 8 af de 15 idrætsgrene er en del af kvalifikationen til Tokyo 2020 (kvotepladser og ranglistepoint)

• 201 sæt medaljer skal uddeles

• 8.000 frivillige hjælpere vil være involveret i legene

• Arrangør: EOC (sammenslutningen af de europæiske olympiske komitéer)

• DR har erhvervet sig rettighederne og sender fra European Games

Læs mere om European Games på ww.ol.dk og på https://minsk2019.by/en, hvor der er et opdateret konkurrenceprogram og en oversigt over alle deltagende atleter.