DIF ærgrer sig over københavnsk gebyr på idrætsforeninger

DIF er meget uenig i beslutningen om at lægge gebyr på foreningernes brug af Københavns Kommunes idrætsfaciliteter. DIF vil nu gå konstruktivt ind i arbejdet med at afbøde de negative konsekvenser af beslutningen.
6. jun 2019
DIF er meget uenig i beslutningen om at lægge gebyr på foreningernes brug af Københavns Kommunes idrætsfaciliteter. DIF vil nu gå konstruktivt ind i arbejdet med at afbøde de negative konsekvenser af beslutningen.

Torsdag forventes Kultur og Fritidsudvalget i Københavns Kommune at indstille en gebyrmodel til endelig vedtagelse. Det betyder, at idrætsforeninger efter sommerferien skal betale et gebyr for at bruge kommunens idrætsfaciliteter. Det ærgrer Danmarks Idrætsforbund (DIF).

”Idrætsforeningsdeltagelsen Københavns Kommune ligger helt i bund i sammenligning med resten af landet. Der er brug for at rette op på dette, men indførelsen af gebyrmodellen er desværre et skridt i den forkerte retning,” udtaler Hans Natorp, formand for Idrætsforum København og næstformand i DIF.

Han peger på det uhensigtsmæssige i at indføre en gebyrmodellen, skal spare kommunen for tre millioner kroner, men ifølge forvaltningen forventes at koste 750.000 kroner årligt at administrere den. Mest ærgrer han sig dog over de negative konsekvenser, det kan få for idrætsdeltagelsen i kommunen. Derfor er han indstillet på at arbejde konstruktivt med kommunen for bedst muligt at afbøde de negative konsekvenser for idrætsforeningerne i Hovedstaden.

”Vi ærgrer os, og vi er uenige i beslutningen, men vi kommer ikke til at stå med korslagte arme. Vi vil holde en tæt kontakt med kommunen og stille os til rådighed i forhold til at finde ud af, hvordan vi bedst muligt undgår, at gebyrmodellen får store negative konsekvenser for idrætsdeltagelsen i København. Det ønske tror jeg også, at politikerne deler,” understreger Hans Natorp.

Gebyrmodellen er på dagsorden for Kultur og Fritidsudvalgets møde torsdag den 6. juni, hvor den forventes at blive indstillet til endelig godkendelse i Borgerrepræsentationen.

Yderligere Information:

Hans Natorp, formand for Idrætsforum København og næstformand for DIF.

Telefon: 31 44 40 15