Kronprinsen åbnede Skole OL i København

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik holdt en peptalk og skød motionsløbet i gang, da 2.000 skolebørn deltog i Skole OL i København.
8. maj 2019
Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik holdt en peptalk og skød motionsløbet i gang, da 2.000 skolebørn deltog i Skole OL i København.

Der var indmarch, nationalsang og en skoleolympisk ild, der blev tændt, da Østerbro Stadion dannede olympisk ramme om det lokale Skole OL i København.

Knap 2.000 elever fra 79 københavnske 4. og 5. klasser deltog i forskellige atletik- og parasportsdiscipliner, og der var højt humør og masser af opildnende tilråb, mens konkurrencerne var i gang.

”Jeg bliver stolt, når jeg ser 2.000 glade børn løbe rundt med ild i øjnene og sved på panden. Skole OL hylder olympiske værdier som fællesskab, venskab og fairplay, men det er også tydeligt at se for enhver på Østerbro Stadion i dag, at det for mange af børnene også handler om at vinde medaljer og kvalificere klassen til finalen i Aarhus,” siger Niels Nygaard, der er initiativtager til Skole OL og formand for DIF.

Kronprinsen var en populær herre blandt børnene. Der blev både givet ’high fives’ og taget selfies, og Kronprinsen holdt også en peptalk for børnene, før konkurrencerne gik i gang – retur fik han klapsalver og nationalsang fra knap 2.000 barnestemmer.  

”Vi er meget glade for Kronprinsens deltagelse ved Skole OL år efter år. Børnene elsker ham, og med sin deltagelse giver han Skole OL anerkendelse, og han motiverer samtidig børnene til et liv med bevægelse,” siger Skole OL-projektchef, Torben Dan Pedersen.

Den 8. maj 2019, hvor Kronprinsen deltog i Skole OL på Østerbro Stadion, deltog knap 2.000 børn fra 79 københavnske 4. og 5. klasser fra 22 skoler. Den 9. maj deltager yderligere 1.000 elever fra københavnske 6. og 7. klasser.

Om Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde med discipliner tilpasset målgruppen. Over 60.000 elever fra landets 4.-7. klasser dyster i atletik, bordtennis, bowling, bueskydning, (ergometer)roning, parasport orienteringsløb og svømning. Der afvikles 115 lokale Skole OL-stævner i 80 kommuner, og de bedste klasser kvalificerer sig til finalen, som afvikles i Aarhus den 18. til 21. juni.

Skole OL hylder de olympiske værdier herunder fællesskab, venskab og fair play. Der er store ambitioner med Skole OL, som ikke mindst skal ses i lyset af folkeskolereformens krav om 45 minutters idræt og bevægelse om dagen.

Skole OL er Danmarks officielle olympiske aktivitet for børn. Første Skole OL var i 2009. Se mere på www.skoleol.dk.

Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik Forbund med støtte fra andre involverede specialforbund står bag Skole OL 2019.

TrygFonden og Nordea-fonden støtter Skole OL sammen med Aarhus Kommune.

Yderligere kommentarer:

Niels Nygaard, formand for DIF, 20737112

Torben Dan Pedersen, Skole OL-projektchef,