Niels Nygaard genvalgt

Danmarks Idrætsformand har genvalgt Niels Nygaard som ny formand for DIF.
4. maj 2019
Danmarks Idrætsformand har genvalgt Niels Nygaard som ny formand for DIF.

Danmarks Idrætsforbunds formand hedder også Niels Nygaard i de næste to år. Uden modkandidater blev 66-årige Niels Nygaard genvalgt til posten som formand for DIF og Danmarks Olympiske Komité.

Det bliver dog sidste gang, at Niels Nygaard er på valg, idet han stopper som formand for DIF om to år i 2021.

Jeg er glad for og stolt over, at DIF’s repræsentantskab har genvalgt mig som formand for Danmarks Idrætsforbund for de næste to år. Det bliver min sidste periode som formand, og det bliver en periode med højt tempo og fuld fokus på de mange kæmpe opgaver, vi har i DIF og idrættens verden i de kommende år.
Jeg ser først og fremmest frem til at arbejde videre med vores fælles vision med DGI og det enorme Bevæg dig for livet-projekt, som skal gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation. Vi er allerede godt på vej, og i de kommende år vil sætte yderligere damp på kedlerne i samarbejde med Folketinget, kommunerne, foreningerne og en lang række andre vigtige samarbejdspartnere,” siger Niels Nygaard og fortsætter:

”Derudover glæder jeg mig naturligvis som formand for DIF og Danmarks Olympiske Komité til OL og PLi Tokyo 2020. Vi arbejder stenhårdt for at skabe det bedst mulige set-up for den danske OL- og PL-deltagelse, og det kommende år kommer i den grad til at stå i de olympiske ringes tegn.
Der foreligger også en stor opgave i forhold til at få udviklet og etableret en helt ny DM-uge i dansk eliteidræt. Vi har i DIF kigget mod Sverige og ladet os inspirere af deres succesrige SM-veckan, og vi håber, at vi i 2021 kan se frem til lanceringen af DM-ugen. I DIF arbejder vi netop nu på at samle så mange idrætter som muligt til at afholde deres danske mesterskaber. Samtidig. – Og i samme by. Det bliver stort.”

Til DIF’s bestyrelse blev også valg Christian Pedersen, Flemming Knudsen, Lotte Büchert, Tine Rindum Teilmann og Anne-Mette Binder. Sidstnævnte er ny i bestyrelsen. Hun kommer fra Dansk Ride Forbund og afløser Niels-Christian Levin Hansen, der har valgt at træde ud af DIF’s bestyrelse, idet han tidligere på ugen blev valgt som formand for Friluftsrådet.

Kontaktinfo: 
Niels Nygaard, DIF’s formand, mobil 20 73 71 12