Kæmpe økonomisk boost til Skole OL

Flere elever end nogensinde har OL i børnehøjde på skoleskemaet. 60.000 elever fra hele landet deltager i Skole OL, som løber af stablen netop nu. Samtidig får Skole OL en økonomisk indsprøjtning, så endnu flere børn i fremtiden kan få sved på panden og sjove oplevelser sammen. Fra 2019 støtter Nordea-fonden og TrygFonden udviklingen af Skole OL med hver tre millioner kroner over tre år - 18 millioner kroner samlet set.
1. maj 2019
Flere elever end nogensinde har OL i børnehøjde på skoleskemaet. 60.000 elever fra hele landet deltager i Skole OL, som løber af stablen netop nu. Samtidig får Skole OL en økonomisk indsprøjtning, så endnu flere børn i fremtiden kan få sved på panden og sjove oplevelser sammen. Fra 2019 støtter Nordea-fonden og TrygFonden udviklingen af Skole OL med hver tre millioner kroner over tre år - 18 millioner kroner samlet set.

Med 116 stævner i alle Danmarks regioner er Skole OL landsdækkende. De fleste stævner afholdes i april og maj, så lige nu vrimler de lokale idrætsforeninger med glade børn.

Skole OL er for alle elever i 4.-7. klasse, og de kan dyste i atletik, bueskydning, roning, parasport, svømning og bowling samt bordtennis, cross og orienteringsløb, som alle tre er nye på programmet.

Der er ikke blot idræt og konkurrence på programmet, når eleverne deltager i Skole OL.

Skole OL hylder nemlig de børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay. Det betyder blandt andet, at hele klassen stiller op som et hold og kæmper sammen om at vinde en tur til Skole OL-finalen i Aarhus i juni.

Støtte fra Nordea-fonden og TrygFonden

Fra 2019 støtter Nordea-fonden og TrygFonden udviklingen af Skole OL med hver tre millioner kroner over tre år - 18 millioner kroner samlet set.

”Skole OL styrker klassens fællesskab og motiverer til mere motion og bevægelse. Ved at lade de lokale idrætsforeninger stå for mange af de lokale Skole OL-afviklinger bygges der bro mellem skoler og det lokale idrætsliv. Det fører til flere aktive børn og kan også føre til flere medlemmer i idrætsforeningerne,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, der støtter gode liv.

Også hos TrygFonden ser man positivt på fremtiden for Skole OL:

”Vi ved, at en sund livsstil grundlægges tidligt i livet, og derfor er det vigtigt, at flere børn oplever glæden ved at dyrke idræt sammen med andre. I Skole OL får børnene positive og fælles oplevelser, og det kan forhåbentlig give dem lyst til og mod på at gøre bevægelse til en integreret del af hverdagen,” siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.

I Skole OL-sekretariatet vækker nyheden om de to fondes støtte stor begejstring:

”Det økonomiske boost understreger Skole OL’s succes og giver os ro til at udvikle Skole OL, så vi i fremtiden kan favne endnu flere glade elever, idrætsgrene og kommuner,” siger Torben Dan Pedersen, der er projektchef for Skole OL.

Om Skole OL

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund (DAF) står bag Skole OL, som støttes af TrygFonden, Nordea-fonden og Salling Group.

Skole OL er Danmarks officielle børneolympiske aktivitet. I 2019 afholdes Skole OL for 11. år i træk.

De bedste klasser kvalificerer sig til finalen, som afholdes den 18.-21. juni på Ceres Park og Arena i Aarhus. Finalen afvikles i et tæt samarbejde med Aarhus Kommune, som ikke blot leverer rammerne, men også tre millioner kroner årligt. 

Læs mere på www.skoleol.dk.

Yderligere kommentarer:

Torben Dan Pedersen, projektchef for Skole OL, 20 49 64 41

Karen Bøgedal, Pressechef i TrygFonden, 30 56 34 32

Tine Wickers, Kommunikationschef i Nordea-fonden, 40 70 37 84.